Saját kezű ajándékkártya Valentin-napra

2011. 02. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe. Igen ám, de sokan nem szeretnek és nem is tudnak kisebb vagyonokat kidobni az ablakon színes-szagos csecsebecsékre, ami nem is biztos, hogy tetszik majd a párjuknak. Azok számára, akik jobban kedvelik a csináld magad ajándékokat, íme néhány egyszerű ötlet, hogy szívhez szóló ajándékot varázsolhassanak.

Nem kell mást beszereznünk, mint némi pink, piros és esetleg narancssárga kartonpapírt, egy tubus ragasztót és egy-két csomag szív alakú cukorkát.

Valentin-napi könyvecske:

Ehhez a kis piros csodához nincs szükség másra, csupán piros kartonpapírra és némi kézügyességre. A könyvecske lapjainak számát mi határozzuk meg, lehet csupán kétoldalas képeslapszerű, melyre rövidebb idézeteket, vallomásokat írunk, de lehet több oldalas is, melybe több romantikus, esetleg pajkos apró üzenetet írunk.

 

1: A kartonpapírból legalább 2 tetszőleges nagyságú téglalapot vágunk ki és kettéhajtjuk.

2: A fedőlap közepén kimérünk egy kisebb négyszöget, ez igényel némi méricskélést, de nem kötelező pont a közepén kivágni a kis ablakot és az ablak bármilyen tetszőleges formájú lehet.

3: Miután bejelöltük a kisablaknak szánt részt, óvatosan kezdjük meg a kivágást. Legegyszerűbb, ha nem az olló tompa hegyével próbáljuk megkezdeni a vágást, hanem egy kés hegyével először átlyukasztjuk a papírt, majd ollóval kivágjuk a kis ablakot.

4: A belső oldalt is hajtsuk ketté és a hajtás mentén ragasszuk össze a külső oldalakkal.

5: A külső és a belső oldalakat össze is ragaszthatjuk vagy össze is köthetjük egy vékony szalaggal. A kis ablakba pedig ragasszuk be a szív alakú cukorkát. A könyvecske belsejébe pedig beleírhatjuk titkos vágyainkat vagy kedvenc szerelmes idézeteinket.

Szerelmes pergamen:

Ez talán a legegyszerűbb módja a Valentin-napi kártyáknak. Csupán egy kisebb rózsaszín lapból és egy piros szalagból áll. A rózsaszín kartonból kivágjuk a nekünk tetsző méretet és ráírjuk az üzenetünket, majd felgöngyölítjük, mintha egy pergamen lenne. Ha kis csövet formáztunk belőle, megkötjük a szalaggal. Ha fel akarjuk dobni, akkor akár a szalagra, akár a levél belsejébe ragaszthatunk egy kis virágot vagy szívet, apró cukorkát.

Virágos üdvözlőlap:

Ez talán kicsit bonyolultnak tűnhet, de valójában csak kicsivel több munkát igényel, mint a többi. A virágszirmokat három különböző árnyalatú rózsaszín papírból vágjuk ki, és rendezzük el úgy, hogy a szirmok részben fedjék egymást. A virág közepébe ragaszthatunk fényképet, apró cukrot, virágot vagy készíthetünk bele egy kis masnit.

 

Ötletek a belsejébe: Ha az ember szerelmes, nem mindig jutnak eszébe azok a szavak, melyeket ki szeretne mondani a kedvesének. Szerencsére a világirodalom végtelen tárházát adja a szerelmes szavaknak, íme néhány ötlet, melyeket beírhatunk a kártyáinkba: „Szeretlek, mint anyját a gyermek, mint mélyüket a hallgatag vermek, szeretlek, mint fényt a termek, mint a lángot a lélek, test a nyugalmat! Szeretlek, mint élni szeretnek halandók, amíg meg nem halnak Minden mosolyod, mozdulatod, szavad őrzöm, mint hulló tárgyakat a föld, elmémbe, mint fémbe a savak, ösztöneimmel belemartalak, te kedves szép alak, lényed ott minden lényeget kitölt. „      /József Attila/ „Hogy szeretlek? Figyelj. Amennyire csak hatolni bír föl s le s szerteszét a lelkem, mikor kiröppen a lét és az eszmény végső egeibe.”   /Elizabeth Barrett-Browning/ „Két összesimuló test néha két lomha hullám és tengerünk az éj. Két összesimuló test néha két puszta szirt, sivatagjuk az éj. Két összesimuló test néha két mély gyökér, mely belenő az éjbe.”   /Octavio Paz/ „Kezet csókol a tisztelet, a barátság homlokot, arcot az öröm, a tetszés, szájat boldog szerelem, Csukott szemet az epedés, tenyeret a remegő vágy, kart, nyakat a megkívánás, minden mást az őrület!”    /Franz Grillparzer/



Szerző

donna.hu



Scroll to Top