Sajtkrémes fánk

2010. 01. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2,5 dl víz, só, 75 gr vaj, 15 dkg liszt, 3 tojás.

Egy edényben felforraljuk a vizet, majd hozzáadjuk a sót, vajat,és a lisztet. Ezután vegyük le a tűzről, és addig keverjük a masszát, amíg el nem válik az edény oldalától. Tegyük a tésztát egy tálba és adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Jól dolgozzuk össze a tésztát! Tegyük a tésztát csillag nyomózsákba, /ha nincs egy zacskó végét vágjuk ki, ez is megfelel a célnak/.

Egy sütőlapra nyomjunk kisebb halmokat a tésztából. Tipp: ne felejtsünk alufóliát rakni a sütőlapra, különben leragadhat a tészta.

Sütés: Előmelegített sütőben kb.200 fokon süssük 10-12 percig, mig szép aranybarna lesz. Ez alatt készítsük el a tölteléket.

A kihűlt kis fánkokat vágjuk ketté, majd a nyomózsák segítségével töltsük meg a krémsajttal, és tegyük vissza a tetejét. Nagyon finom, nem lehet eleget késziteni belőle. A fánkokhoz többféle tölteléket is készíthetünk.

Töltelék receptek:

Márványsajtos töltelék: Hozzávalók: 20 dkg márványsajt, 20 dkg vaj, 25 dkg darált dió, 2 evőkanál konyak. A sajtot egy tálban alaposan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a diót és a konyakot. Keverjük össze, s már el is készült a töltelék. Krémsajtos töltelék: Hozzávalók: 25 dkg krémsajt, 2 dl tejföl, 10 dkg sonka apróra vágva, petrezselyem, snidling, só, bors, őrölt köménymag. A krémsajtot a tejföllel keverjük habosra és adjuk hozzá a fűszereket és a sonkát. Jól dolgozzuk össze, és kész a töltelék. Isteni finom!!!

Köszönjük szépen Rimpflné Szabó Magdolnának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top