Hozzávaló:
Tészta:
50 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1 kis pohár tejföl (20%-os) 2 tojássárgája 1 kk. só fél sütőpor köménymag
Töltelék: 20 dkg vaj 25 dk .reszelt sajt só
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgájákat, a sütőport és a sót. Összegyúrjuk!
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a reszelt sajtot és a sót.
A tésztát 4 részre vágjuk és lisztezett deszkán 2 mm vastag téglalapokká sodorjuk.
Erre a tölteléket egyenletesen elosztva, hogy mind a négyre egyformán jusson, rákenjük.
A megkent lapokat feltekerjük, mint a beiglit.
A tekercseket fóliába, vagy sütőpapírba tekerjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni(elég min.4 óra is).
Másnap a tésztát ujjnyi vastag szeletekre szeleteljük és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejét meghintjük köménymaggal. Lehet hinteni rá még szezámmagot és reszelt sajtot is (Kinek mi ízlik).
Előmelegített sütőbe (légkeveréses) 180 fokon 20-25 percig pirosra sütjük. Hagyományos gázsütőben kevesebb idő is elég a sütéshez.
Köszönjük szépen Vigánti Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.