Hozzávalók: 25-30 dkg trappista sajt, 10 dkg vaj, 1 doboz medve sajt, 1-2 szelet sonkás felvágott, 1 kis fej hagyma, só, bors ízlés szerint.
A vajat, medve sajtot, apróra vágott hagymát és a sonkát jól összekeverjük. A trappista sajtot megfőzzük - zacskóba téve a legjobb, mert így nem kell vacakolnunk a lábas kitisztításával, ami elég nehéz ha beleragad a sajt. Ha már jó puha, deszkán kinyújtjuk, téglalap alakúra. Belesimítjuk a tölteléket, és feltekerjük.
Fóliába csomagolva néhány órára a hűtőbe rakjuk - nem kell fagyasztani! Ha szeretjük a füstölt, vagy egyéb sajtokat, a tölteléket megbolondíthatjuk vele :)
Nem olcsó, de nagyon finom. Akár magában is, vagy szendvicsek mellé fogyaszthatjuk. Jó étvágyat mindenkinek!
Köszönjük szépen Horváth Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!