Sikíts újra!

2011. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Legyinthetünk, hogy gagyi, meg unjuk, hogy amolyan gonosz főnixmadárként mindig feltámad hamvaiból a fehér álarcot viselő gyilkos, de nem lehet elmenni a tény mellett, hogy első megjelenése, 1996 óta kultfigurává nőtte ki magát. Most pedig, hosszú szünet után újra itt van, hogy még több vérfagyasztó sikolyt csikarjon ki belőlünk.

 

A Sikoly-széria harmadik része után 11 évet kellett várnunk, hogy ismét borzolhassa az idegeinket a késes gyilkos, aki ezúttal is Neve Campbell után ered, és akinek most is Courteney Cox és volt férje, David Arquette állják útját. A sztori szerint az első részben terrorizált Sidney Prescott (Neve Campbell) sikeres írónővé vált, és körúton van, melynek keretében visszatér oda, ahol minden elkezdődött, azaz Woodsboróba. Érkezése sajnos a gyilkosságok feléledését vonja maga után, ám mint kiderül, időközben változtak a játékszabályok, a horror túléléséhez újakat kell megtanulni.

 

A hazai mozikban április 14-e óta pörgő mészárlás kritikusi körökben nagyon vegyes fogadtatást kapott. Egyesek szerint unalmas kliséket alkalmaz, már nem fogja meg a nézőt, mások viszont úgy látják, hogy méltón viszi tovább a Sikoly-hagyományokat, sikeresen szőve bele új borzongásokat is, melyekből már az előzetesben is kaphatunk némi ízelítőt:



Szerző

donna.hu



Scroll to Top