Sminktippek: Irulj-pirulj!

2010. 12. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kora reggel, amikor a tükörbe nézünk, sokszor átértékeljük az életünket: rájövünk, hogy – mindazok ellenére, amiket eddig gondoltunk – egy jó adag kávé és az arcunkat kevésbé sápadttá tevő pirosító a legjobb barátunk. De hogyan is használd ezt a csodaszert helyesen?

Először is: tudni kell, mikor és milyen pirosítót vigyél fel. Ha krémes az alapozód, akkor inkább krémes pirosítót használj, ha pedig púder állagú, akkor púdereset. Az első esetben még a kőpúder előtt vidd fel, a másodikban pedig ez legyen az utolsó lépés.

Az sem mindegy, hogy mivel kened az arcodra! A krémes állagút legjobban az ujjbegyeddel tudod felhelyezni, a púdereshez pedig egy nagy, lekerekített fejű ecsetet válassz, ezzel ugyanis egyenletesebben tudod felvinni a színt. De soha ne ugyanazzal az ecsettel dolgozz, mint a púdernél, mert a legközelebbi púderezésnél pirosítós lesz az egész arcod!

Figyelned kell, hogy a pirosító és a rúzs ne üssenek el egymástól. Ne kenj magadra piros rúzst barackos pirosítóval, sőt fordítva még szörnyűbben mutat. A legjobb, ha hasonló árnyalatot választasz mindkettőből.

A pirosító egy igazi csodaszer – még az arcformádat is alakíthatod vele! Lássuk a három legfőbb arctípust, és hozzá egy-két üdítő tippet!

Kerek arcforma

Ahhoz, hogy a kerek arcodat kicsit keskenyebbé varázsold, a járomcsontod alatt kell használnod a pirosítót. Ha nem látszik eléggé a járomcsontod, szívd be az arcodat – így láthatod, hogy hová kell felvinned a színt. A halántékod felé, átlósan haladj, és vékonyabb csíkot húzz – hiszen nem akarsz úgy kinézni, mint egy jóllakott óvodás, nem igaz?

Ovális arcforma

Ennek az ideálisnak nevezett arcformának sem árt a pirosító – kiemelheted vele magas homlokodat és finom vonalaidat. Ez esetben a pirosítót közvetlenül a járomcsontodra vidd fel, és húzd egészen a halántékodig. A vonal vastagsága már csak Rajtad múlik, hiszen Neked mindegyik jól áll – csak arra vigyázz, hogy ne pirosítsd túl magad!

Szögletes arcforma

Neked van a legnehezebb dolgod a pirosítással, hiszen amellett, hogy kiemelsz, még finomítanod is kell az arcod vonalán. Ehhez először a járomcsontod alá vigyél fel egy kis színt. Nyugodtan túlzásokba eshetsz, Neked jól állnak az élénk színek is. Ahhoz, hogy lágyabbá varázsold az arcodat, az álladra és a homlokod két felső sarkára is helyezz fel egy kis színt – de vigyázz, maradjon láthatatlan, éppen csak árnyékoljon egy kicsit!

Szív alakú arcforma

Ha szív alakú arcod van, Neked is ajánlott, hogy kicsit finomíts a formáján. Ahhoz, hogy az állad kicsit kisebbnek tűnjön, Te is helyezz fel egy kis pirosítót az aljára, de vigyázz, nehogy úgy tűnjön, mintha kipirosodott volna a bőröd! Ajánlatos ehhez a lépéshez barackos árnyalatú pirosítót használnod. Tegyél még színt az arccsontodra közvetlenül, és ne spórolj az anyaggal: minél üdébb az arcod, annál csinosabb leszel!

Ezek persze nem azt jelentik, hogy mindenképp korrigálj az arcformádon – hiszen természetesen vagy a legszebb! De ha mégis szeretnél egy kicsit finomítani a vonásaidon, hasznodra válhatnak a cikk pirosító tanácsai.

Forrás: divat.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top