Sok, ami sok(k) – esküvői ruhák extrém kivitelben

2011. 04. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Annak érdekében, hogy az esküvő napja emlékezetes legyen, sok mindenre hajlandók a leendő házaspárok, még talán arra is, hogy minden praktikumot és kényelmet nélkülöző, bizarr öltözékekkel sokkolják a násznépet…

A legtöbb házasulandó hölgy még mindig a hagyományos vonalvezetésű, fehér ruhára szavaz, azonban megdöbbentő kivételek is akadnak:

„Minden vágyam az volt, hogy ne gyarapítsam azoknak a táborát, akik gyönyörű fehér ruhában állnak az oltár elé. Szemben úsztam ugyan az árral, hiszen a családom hallani sem akart rózsaszín habcsók ruciról, de én szeretek kilógni a sorból, szeretek kitűnni és kitörni a vonalzóval rajzolt keretekből” – állítja Emese (28), aki a hagyományos esküvői ruha helyett egy megdöbbentően kihívó, színes ruhakölteményben állt oltár elé. Példája nem egyedi és ezt Pleskó-Almási Anita esküvőszervező is alátámasztja, bár mint kérdésünkre elmondta, a nagyon extrém dolgok inkább külföldön jellemzők.

„A kiállításokon ugyan hazánkban is érdeklődve rácsodálkoznak, dicsérik a különlegesebb darabokat és vagányabb elképzeléseket a házasulandók, de ha a saját esküvőjükről van szó, nagy általánosságban megmaradnak a konzervatívabb dolgoknál. A magyar párok többsége az amerikai mintákat követi, ami ott trendnek számít, az apránként megjelenik a hazai esküvőkön is” – árulja el Anita.

Bár Magyarországon is rábukkantunk néhány extrém és színes esküvői ruhára, de igazat kell adnunk az esküvőszervezőnek: a valóban provokatívnak számító darabok nem a hazai divattervezők munkáit dícsérik. Lássunk néhányat a világ különböző tájairól, melyektől nemcsak a meghívott vendégsereg, de a mi szánk is tátva maradt!

Nincs is attól szebb, mikor egy lenge szellő meglebbenti az ara fátylát, már ha elbír vele! A kínai Lina Rong ugyanis egy rekordkísérlettel akarta emlékezetessé tenni esküvőjét, így ruhájához több mint két kilométer hosszú fátylat varratott, melyet a násznép szorgos kezei közel tízezer rózsabimbóval díszítettek fel a nagy napra…

   

Az hogy valami extrém, még nem jelenti azt, hogy nem lehet szép! Az élővirágból készült menyasszonyi ruhák ugyan egy idő után elég "hervasztóak", de amíg az ifjú pár kimondja az igent, színt visznek a nagy pillanatba!

A házasulandók kreativitásának csak az ég szabhat határt, így történhet meg, hogy a ruhák anyagaként lufit, WC-papírt, újságot, óvszert, vagy éppen Hello Kitty-arcot  is alkalmaztak már…

   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top