Az allergia háttere – betegséghez vezető lelki tényezők

2011. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kinyílt a természet, a fák zöldellnek, a virágok szirmot bontanak… Míg az emberek többsége a természet megannyi csodájával szembesül ilyenkor, addig valakinek rémálommá válik a tavasztól őszig tartó időszak: kiütés, tüsszögés, orrfolyás és szemviszketés… Ismerősek az allergia testi tüneti? Szakértőnk segítségével most a lelki tényezőket is megvizsgáljuk és választ keresünk arra, vajon mi állhat a betegség hátterében.

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyekre normális körülmények között a szervezet egyáltalán nem reagál. A betegség hátterében azonban jóval komolyabb dolgok, különböző lelki konfliktusok húzódnak meg.

„Valójában minden betegségnek nevezett testi tünet mögött egy azt előidéző pszichés ok áll. Az allergia egy olyan fizikális tünet, amit a számtalan kiváltó oknak köszönhetően nyitottabban merünk vizsgálni a lélek oldaláról is. Létének alapvető formulája, az önmagunk elfogadásának és felvállalásának kérdése, amit a különböző konfliktushelyzetek alól való meneküléseink jelenítenek meg” – árulja el a téma kapcsán szakértőnk, Pókos Christian.

Milyen lelki tényezőkre kell itt gondolnunk?

Bármilyen tartósan fennálló, nem kezelt problémás élethelyzetünk lehet tükre és így oka annak, hogy a saját bátortalanságunkat a külvilágra kivetítsük. Másokat (embereket, virágokat, állatokat, stb.) bűnbaknak kikiáltani sokkalta könnyebb, mint szembenézni azzal, hogy voltaképp mi is az, amit annyira nem merünk elfogadni önmagunkban. Fel kell tenni a kérdést és őszintén megválaszolnunk, hogy kik, ill. milyen élethelyzeteink azok, amik leginkább zavarnak. Mik azok a negatív dolgok, amiket a legszívesebben kitörölnénk általuk az életünkből.

 

Sokféle allergiát ismerünk, így a kérdés adódik: az ezeket kiváltó lelki konfliktusok is különbözőek?

Természetesen, de ha már felismertük, hogy milyen el nem fogadott tulajdonságainkat tükrözik a konfliktusaink, akkor tovább kell lépni, hogy lehámozhassuk magunkról a nagyság és tökéletesség ránk aggatott képeit azáltal, hogy elfogadjuk a hibáinkat. Amint ez megtörténik, a lekötött energiáink felszabadulnak, melyekkel képesek leszünk változtatni a korábban megoldatlannak tűnő problémáinkon. Akkor már életünkre nem gyakorolnak nyomást ezek az események, gondolatok, élethelyzetek, sőt a virágok, porok és egyéb allergének sem, melyek ezekkel azonos rezgéseket képviselnek.

Ezek szerint a betegség leküzdésében a hagyományos gyógyszerek nem tudnak segíteni?

A legtöbb mai módszer csupán a tüneti kezelésre fókuszál, melyekkel rövid távon ugyan időt nyerhetünk, de valójában ezekkel is csak tovább tápláljuk az allergia alapvető kiváltó okait, vagyis újra a menekülést választjuk a szembesülés helyett. Fontosnak tartom, hogy testi legyengültségünket, immunrendszerünket megfelelő módon kezeljük, amikre számos természetes készítmény kapható, viszont mindeközben ne feledkezzünk meg az őszinte önvizsgálatról és az elfogadással járó tudatos változtatásra irányuló cselekvésről sem. Ha szükséges, kérjünk segítséget kineziológus, bach-terapeuta, kristálygyógyász, vagy spirituális tanácsadó szakembertől.

 

Ajánlanál olvasóinknak valamilyen alternatív módszert, ami elősegítheti a gyógyulást?

A kristályok hasznos segítőink lehetnek az allergia okainak feloldásában és a fizikális tünetek enyhítésében is, mivel nem csak - az ilyenkor különösen szükséges plusz - energiával töltenek fel, de lelki oldalról is támogatnak, erőt adnak, hogy képesek legyünk szembenézni a félelmeinkkel és tovább tudjunk lépni. Elsősorban a kristálykompozíciókat (egyszerre több különböző típus alkalmazását) ajánlom, hogy valamennyi oldalról meglegyen a szükséges támogatás, és az is fontos, hogy megfelelő erősségű kristályokat használjunk. Gránát, jáspis, borostyán, hegyikristály, achát, hematit együttesen való alkalmazása általánosan kiváló lehet az allergiára.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top