Feketeerdő torta

2011. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tésztához:

2 ek. margarin, 5 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 20 dkg kristálycukor, 8 db tojás.

Töltelékhez:

2 ek. porcukor, 7,5 dl tejszínhab, 2 ek. meggylé, 1 cs. vanília pudingpor, 1 üveg (1l-es) meggybefőtt.

Díszítéshez:

5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját 8 ek. meleg vízzel és a cukorral sűrű krémmé habosítjuk.

Megolvasztjuk a margarint és a masszához csurgatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a masszához adjuk.

A lisztet, keményítőt és a kakaóport összekeverjük, ezután a tojásos habbal lazán összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformában (kb. 24 cm-es) 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

Közben a meggybefőttet leszűrjük (16 szem meggyet félreteszünk a díszítéshez). Kevés meggylét meghagyunk a lapok meglocsolásához és a maradék  lével felfőzzük a vaníliás pudingport.

Ha langyos, hozzáadjuk a fahéjjal, citrommal ízesített meggyet.

A tejszínt felverjük jó keményre.

A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. A lapokat a félretett meggylével meglocsoljuk (pár kanálnyival).

Az első lapra rákenjük a meggymassza felét és a tejszínhab 1/3-át, erre rátesszük a 2. lapot, megkenjük a meggymasszával, majd rátesszük a megmaradt tejszínhab 2/3 -át. Végül rátesszük a 3. lapot, amit a maradék tejszínhabbal körbekenünk.

Tetejét habcsókokkal, a félretett meggyszemekkel és reszelt étcsokival díszítjük.

Jó sütést mindenkinek!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top