Sonkás táska

2009. 03. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 2 dl tejföl.

A töltelékhez: 15 dkg sonka vagy párizsi darálva, 1-2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál mustár, 1 tojás sárgája, 4 evőkanál reszelt sajt, só bors ízlés szerint.

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ha megkelt fél ujjnyi vastagra nyújtjuk és 6-8 cm-es köröket szaggatunk belőle. Megtöltjük őket és kis kifliket formázunk belőlük. Tojással megkenjük a tetejét és kb. 20 percig sütjük előmelegített sütőben.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Laczik Líviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top