Sorsritmusok 1.rész

2010. 05. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az embernek élete végéig kell tanulnia.

Tulajdonképpen az ember csak 60. életévének betöltése után lesz elég tapasztalt arra, hogy felismerje igazi céljait. Ezt a fejlődést sors ritmusok határozzák meg, melyeket az Uránusz kormányoz, és minden hetedik évben egy újabb kihívás elé állít bennünket.

Ezek az élet vizsgái, minden hetedik életévünkben az Uránusz elé kell állnunk, talán nem ártana, ha ez lassan tudatosulna bennünk. Sok ilyen vizsgahelyzet még a gyermekkorból ered.

Sok ember dolgozik a napi szükségszerűségek taposómalmában, és szenved a munka kényszere alatt. Ezek a fázisok sem tartanak örökké, ezek is elmúlnak egyszer.

Ha a saját belső szorításunkat feloldanánk, és megnyitnánk magunkat az élet érzéki örömeinek, utána izgatóvá és gazdaggá válhatna életünk. Az élet dinamika és állandó mozgás, mely elől nem zárhatjuk el magunkat, mert ebben az esetben csak egy sorscsapás tudna új útra terelni. Túlságosan gyakran időzünk gondolatainkkal és vágyainkkal a múltban, miközben az életünk a jelenben nélkülünk zajlik.

Célunk az kellene hogy legyen, hogy az előrehaladottabb életkorunkban is újból és újból új tavaszt éljünk meg, ahol minden újrakezdődhet.

Mihelyt kibékültünk a múltunkkal, és felismertük, hogy minden jó volt, és értelme volt, képesek leszünk az élményeinkből és a tanultakból hasznot is húzni.

Ezek rendszeresen a jövő felé vezetnek bennünket, ahol megújulva, ezúttal érettebben és nagyobb belső stabilitással indulunk.

Az élet végtelenül szép dolog! Az asztrológia pedig bepillantást nyújthat a sors könyvének nagy ritmusaiba és így felkészíthet bennünket a jövőre. Felismerhetjük általa, hogy kivétel nélkül minden életfázisunk rendkívül fontos jelentőséggel bír, nemcsak a fiatal- és a középkorunkban.

Az Uránusz nagy fázisainál összesen 12 életszakaszról beszélünk, melyek az állatöv jegyeinek és a horoszkópházaknak felelnek meg. Minden ilyen szakasz hét évig tart. Ha ezt tizenkettővel beszorozzuk, akkor 84 évet kapunk.

Ez nem az átlagéletkornak felel meg, sokkal inkább egy filozofikus életkornak, melyet a szellemi szabályzókra kell felépítenünk.

A 7-es szám a numerológiában szent és mágikus számnak számít, amely a 3-asból – szentháromság – és a 4-esből – a világ, a négy elem és a négy égtáj – tevődik össze.  Asztrológiailag nézve a 7-esnek sok kapcsolata van a megújulással.

Így az Uránusznak hét évre van szüksége, hogy átvándoroljon egyik állatövi jegyből a másikba. Az Uránusz tehát a motorja a sorsritmusoknak, belső órája mutatja a váltást a mindenkori életciklusok között.

Minden hetedik évben elkezdődik egy új életszakasz, melyben személyiségünk is teljesen újjászületik. Ehhez kapcsolódik az esély, hogy életünket egy pozitívabb és még sikeresebb irányba vezessük.

Emellett a természetes ritmus mellett az Uránusz mozgásából fordulópontok adódnak, amelyek drámai változásokat hoznak, és gyakran nagy meglepetéseket okozhatnak.

Az első nagy változás az ember életében a 21. életév körül történik, amikor az égbolton továbbvándorló Uránusz feszült szögbe kerül a születési helyével.

A második a 40. életévünk körül, amikor a mozgó Uránusz a születési Uránuszunkkal szemben fog állni. Ilyenkor következik be majdnem mindenkinél az élete közepén egy krízis, melynek során az emberek gyakran foglalkozást és partnert is cserélnek, kényszert éreznek arra, hogy mintegy újra kezdhessék életüket.

A harmadik fordulat a 63. életévünk körül következik be, amikor sokan nem akarják tudomásul venni az élet Stop jelzőtábláját, amikor meg kellene állnunk!!!

Ezután kerül az Uránusz a születéskor elfoglalt helyére, körülbelül 84. életévünkben.

Minden ilyen alkalommal egy radikális változás következik be az életünkben. Ilyenkor lehetővé teszi nekünk, hogy egy új életfázist indítsunk el, megszabadulva az összes addigi tehertől.

Minden ilyen nagy életritmus nagyon fontos az ember számára.

Még gyermekkorunkban is, mert ezek formálnak, alakítanak bennünket az élethez.

Sok gyengeségünk és erősségünk is gyermekkorunkból származik. Aki ezt tudja, és felismeri, nemcsak saját magát érti meg könnyebben, hanem ebből a felismerésből sokat tanulhat is.

Nézzük az Uránusz életritmusait:

0-7. éves korunkig. Az énünk fejlődik. Ez megfelel az I. horoszkopikus háznak, sorsterületnek . Ebben az életszakaszban alakul ki leendő karakterünk. A szülők esetleges kudarca ebben az időszakban egy életre szóló problémához vezethet.

A 7-14. éves korunkig. Felismerhetjük a realitásokat, megismerjük az anyagi értékeket és kialakíthatjuk saját önértékelésünket. Ez az életszakasz a 2. horoszkópháznak felel meg, melynek analógiája: pénz, anyagi és szellemi javak, önmagunk értékei. Most formáljuk magunkat a pénzhez, a birtokláshoz és saját magunkhoz.  Az iskola már elkezdődött, ebben az életszakaszban tesszük meg az első lépéseket a komolyabb célok felé.

A 14-21. életév között a 3. horoszkóp ház jelentésével kell megismerkednünk. Kommunikáció, világi ismeretek, tudás, tanulmányok. Ebben az életkorunkban fejlesztjük szellemi adottságainkat és kapcsolatainkat, saját véleményt alkotunk, és másokkal megvitatjuk ezt. A barátokkal való kapcsolat, a képzés, a hivatásválasztás állnak a középpontban. Ebben a fázisban tanulhatunk a legtöbbet.

A 21-28. életév megfelel a IV. ház analógiájának. A legfontosabb a családalapítás, lakóhely kiválasztása, identitás. Tisztázzuk magunkban a döntő életkérdéseket: ki vagyok, hová tartozom? Milyen hagyományokat követek, milyen értékek a fontosak a számomra? Társat keresünk, akivel közös sorsot szeretnénk kialakítani.

28-35. életévünk szakaszában az 5. horoszkópikus ház jelenik meg. Ennek jelentése: gyermekek, szórakozás, kreativitás, szexualitás. Ez az a fázis, melyben az ember a teremtőképességét a legjobban tudja kifejezni, és hivatásában is sokat érhet el. Pedagógusává és nevelőjévé válik a saját gyermekeinek. Ilyenkor a legerősebb a szexualitás és a bátorság is arra, hogy kockázatokat vállaljunk. Életünk legszebb alkotása, legnagyobb öröme, legnagyobb kockázata a gyermek, és ehhez elengedhetetlen a szexualitás.

35-42. életévünkben éljük az Uránusz 6. szakaszát. Ez a 6. horoszkópház analógiáját jelzi: munka, egészség. Az ember szembe kerül olyan dolgokkal, amit tisztelnie kell, szembe kerülhet a tekintéllyel. Eldöntheti, hogy alárendelt helyzetben szeretne maradni, vagy önállóságra törekszik? Betegségek fordulhatnak elő, melyek a mindennapi kötelességteljesítés terhéből alakulhatnak ki.

A 42. életévünk után megkezdődik életünk második aktív szakasza.

A második életszakasz kezdete megfelel azon horoszkópikus házaknak, melyek a horizont felett helyezkednek el, melyek az úgynevezett napos oldalon találhatók.

A 42-49. életév között a VII. horoszkóp ház analógiája lesz fontos: ilyenkor mindenféle kapcsolatunkat rendezni szeretnénk, ebben a szakaszban kapcsolódunk a legerősebben a „TE-hez”, ahhoz a másikhoz, akit az aszcendens tengelyének másik vége szimbolizál. Miután a VII. ház a nagy nyilvánosság háza is, természetes, hogy a legnagyobb publikus sikerek fázisa ez.

A saját ego inkább háttérbe vonul, szeretnénk valamilyen közösséghez tartozni.

Ilyenkor kapunk lehetőséget arra, hogy az életcéljainkat korrigáljuk, és hogy felülvizsgálhassuk másokhoz való kapcsolódásunkat. Ebben a szakaszban kerül sor a legtöbbször a válásokra, és ilyenkor érzünk ellenállhatatlan vágyat arra, hogy másokat is megismerjünk, hogy másokhoz is kapcsolódjunk. Sok ember csak most válik igazán éretté egy kapcsolatra. Sokan kötik ebben a szakaszban életük első házasságát.

50-56. életévünkben éljük át a 8. horoszkópikus ház analógiáját, mely a halálhoz és a változásokhoz kapcsolódik. Ilyenkor kezdünk egyre többet gondolkodni a halálról és a múlandóságról. Átalakulnak belső értékeink. Ilyenkor szoktunk számot adni arról, mit értünk el, és mit nem. Ilyenkor gondolkodunk azon, hogy mit adjunk utódainknak.

Az 56-63. éveink közötti szakasz a 9. horoszkópikus háznak felel meg. Újra elkezdjük kutatni az élet értelmét, komolyabban foglalkozunk a vallásokkal, hosszú utazásokat teszünk akár földrajzilag, akár képzeletben, sokan beiratkoznak valamilyen tanfolyamra, szabadegyetemre, vagy továbbképzik magukat egy témában. Manapság ingyen Internet tanfolyamokat indítanak a nyugdíjasoknak.

Az igazi spiritualitás születése, a hit fontossá válik, új álláspontok és meggyőződések születnek, messzi országokban tett utazások tágítják az ismereteket, nyíltabbá-toleránsabbá válhatunk.

63-70. életévünk következik. Ez a X. horoszkópikus házhoz tartozik. Ide tartozik a hivatás és az életcélok. Ez a korszak sok embernél az élet csúcspontja, a nagy aratás ideje. A történelem legnagyobb teljesítményei tényleg az ilyen korú embereknek sikerülnek. Világosan felismerhetők a célok, az élettapasztalat körültekintővé teszi az embert, és helyes döntésekre vezet. Gyakran szellemi krízis jön létre a nyugdíjba vonulás miatt.

70-77. életszakaszunk. A 11. horoszkópikus ház jelentésével bír. Egyre fontosabbá válnak a barátságok, lehet, hogy ilyenkor már kevés lesz belőlük, erősödik bennünk a szociális érzés. Az ember leleplezi az illúzióit, de ezzel egy időben új reményeket és kívánságokat fejleszt ki, melyek egyre inkább a szellemi területre tevődnek. A barátságok előtérbe kerülnek, és az emberközi kapcsolatok az élet legfontosabb részévé válnak.

77-84. életszakaszunkban a 12.horoszkóp ház jelentésével kell megismerkednünk. Elérkeztünk az Állatöv utolsó házához, átléphetnénk egy magasabb világba. Ebben a korunkban sokkal lazábban, mondhatnám felelőtlenebbül élünk majd, szeretnénk visszavonulni a világtól, szeretnénk megismerkedni a spiritualitás világával.

Ki kell békülnünk a múltunkkal, az elszenvedett igazságtalanságokkal, csalódásokkal, röviden egész életünkkel.

A 84. életévünktől az uránuszi körforgás elölről kezdődik. Egy magasabb én alakul ki, felülemelkedve az ösztönök világán. A kapcsolat más emberekkel, az élethez való beállítottság minden magasabb szintre kerül, mély érettségtől és belső lazaságtól vezetve.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top