Sós, sajtos csiga

2009. 12. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 25 dkg margarin 3/4 pohár tejföl /kicsi/ 2 tojás sárgája 1 evőkanál só

A tésztát összegyúrjuk, és a következő krémmel töltjük meg: 2 dl tejben 3 evőkanál lisztet felfőzünk. Ha kihűlt 2 tojás sárgáját, és 15 dkg rámát, 15 dkg reszeletsajtot keverünk bele. A tésztát kettéosztjuk, lapot nyújtunk belőle, és rásimítjuk a krém felét. Feltekerjük, mint a csigát.

1 éjszakára hűtőbe rakjuk. sütés előtt 1 cm vastagra szeljük. A tetejét megkenjük tejföllel, és reszelt sajtot szórunk rá. 200 fokon sütjük. Nagyon finom, és eláll sokáig. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Nagy-Kóré Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top