Ágota meselemeze

2009. 12. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

– Mindenképpen a szólókarrierem fontos állomása ez a lemez, mert minden egyes szituáció, minden egyes szerep más és más kis életről szól. Hol egy mai lányról, hol egy rajzfilm negatív szereplőjéről, hol egy szerelmes lányról, hol egy karakterszereplőről, úgyhogy nagyon színes dolog kerekedik ki belőle – meséli Ágota.

Persze fontos volt ismerni magát a történetet ahhoz, hogy a benne szereplő dalok vagy a téma köré írt slágerek hitelesen és úgy szólaljanak meg, ahogyan azt a művésznő elképzelte. Bele kellett élnie magát, hogy ugyanazt a hangulatot adhassa vissza, amelyet a történet is sugároz.

– Ezeket a dalokat mi magunk választottuk, benne van a személyes élményünk. Például Csipkerózsika felejthetetlen gyermekkori élményem. Felnőttként persze kicsit mást jelent, de mindenféleképpen egy szerelmi kötődésnek olyan aspektusát, ami valahol az ember lelke mélyén van, és amit mindannyian keressük. Ez nagyon fontos, nem is tudok másképpen énekelni, mert én elsősorban színésznőnek tartom magam. Minden egyes stúdióba vonuláskor azt szeretném, hogy ne csak zenei élményt adjak, hanem a mögötte lévő mondanivaló is átjöjjön – folytatta.

Ám, hogy mire számíthat az, aki megvásárolja a Siménfalvy Ágota és Farkas Gábor Gábriel közös lemezét, legjobb, ha Ágota mondja el:

– Szerettük volna, hogy megmaradjon a dalok slágerformája. Süsü a Sárkánytól kezdve a magyar musical-eken át olyan dalok vannak rajta, amiket az emberek kívülről fújnak, legalább is a fülükben van. Ugyanakkor egy picit mai, egy picit poposabb, picit mai fülnek hallgathatóbb verzió legyen. Duetté kombináltunk olyan dalokat, amelyek egy királylány és egy királyfi szólója voltak, így másképp szólalnak meg, energikusabbak, életszerűbbek… Emellett arra törekedtünk, hogy ne tűnjön el az, ami miatt  a dalt megszerették az embereik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top