Hozzávalók: 1 csomag spagetti, 1 szál póréhagyma,1 db kígyóuborka, 1 db fekete retek héjastól, ha nincs, akkor jó a több kicsi piros hónapos retek is, 1 db piros színű, 1 db zöld színű, 1 db sárga - nem erős paprika, 1 dobozos szeletelt gomba, 2 evőkanál olaj, 10 dkg márvány sajt morzsolva, jó a juhsajt és juhtúró is benne, fűszerek: olasz fűszerkeverék, só, bors, saláta fűszer.
Lehet bele tenni: gépsonkát, zalait, vagy maradék sült húst, főtt husit, esetleg kockára vágott főtt tojást.
A spagettit darabokra törve kell kifőzni, lehűteni. Először le kell sózni a karikára vágott hagymát, rátenni a törött borsot, citromlevet, fűszereket, lehet bele tenni egy pici cukrot is. Mindezt állni hagyjuk. Kb. fél óra múlva összekeverjük a kifőtt spagettivel, rámorzsoljuk a sajtot, vagy a túrót, ezután nincs más hátra, mint jó étvággyal elfogyasztani!
Nagyon jól néz ki a színes tésztakeverék!
Köszönjük szépen Rácskay Zsókának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.