Spanyol rántotta

2011. 05. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

8 tojás, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 8 evőkanál tej, 2 tojássárgája, 2 piroshúsú paprika, 1 csomag zöldhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem (vagy kapor), 1 evőkanál olaj, só, fehérbors.

 

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat kockákra, a zöldhagymát felkarikázzuk, a zöldeket összevágjuk apróra.

A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet. Az olajat felforrósítjuk, ropogósra sütjük benne a szalonnát, beleszórjuk a hagymát, egy perc múlva a paprikákat, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Végül ráöntjük a tojást, megsütjük ,amíg megszilárdul. Friss paradicsommal, retekkel, zöldhagymával, esetleg olívabogyóval tálaljuk. Kiadós és szemet gyönyörködtető, finom reggeli!

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top