Hozzávalók 4 személyre:
8 tojás, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 8 evőkanál tej, 2 tojássárgája, 2 piroshúsú paprika, 1 csomag zöldhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem (vagy kapor), 1 evőkanál olaj, só, fehérbors.
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a paprikákat kockákra, a zöldhagymát felkarikázzuk, a zöldeket összevágjuk apróra.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet. Az olajat felforrósítjuk, ropogósra sütjük benne a szalonnát, beleszórjuk a hagymát, egy perc múlva a paprikákat, fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. Végül ráöntjük a tojást, megsütjük ,amíg megszilárdul. Friss paradicsommal, retekkel, zöldhagymával, esetleg olívabogyóval tálaljuk. Kiadós és szemet gyönyörködtető, finom reggeli!
Jó étvágyat!