Sült alma

2011. 01. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 

10 darab alma

1 bögre darált dió

1 csomag vaníliás cukor

fél kávéskanál őrölt fahéj

1 evőkanál lekvár 

alufólia

Elkészítés:

A megmosott almák magházát eltávolítjuk, majd tetszés szerint hámozzuk vagy sem. Én csináltam így is, úgy is. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd előkészítjük az alufóliákat, amibe csomagoljuk a sütés előtt. Az almákat a fólia közepére helyezzük és először a dióval töltjük meg a magház üres helyét, végül az éppen otthon lévő lekvárból teszünk a tetejére. Ezután szépen összefogjuk a fólia széleit, csak úgy egyszerűen sütőedénybe tesszük a befóliázott almákat, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd ezután kibontjuk a fólia tetejét, hogy a közben engedett levet még 5 percig sütve elpárologtassuk. Tányérra szedjük, a lehűtés után ajánlott a fogyasztása. Szeretném elmondani, hogy cukrot nem használtam, hisz a lekvár adott elegendő édességet. A végeredmény egy nagyon kellemes ízkombináció lesz. Nagyon jó kis étek még süti helyett is és akkor, amikor "úgy ennék valami finomat".

Gondolom, hogy sokan ismeritek és sokféle módon lehet elkészíteni még. Én magam is használtam már az elkészítés során a lekvár helyett mézet, de volt, hogy csak egyszerűen magában sütöttem meg. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top