Hozzávalók: 1 kg húsos tv paprika, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkás kanál törött bors, 1,5 dl olaj, 3 db kemény paradicsom.
A megmosott paprikát felszeletelem, és tűzálló tálba rakom. A lisztet a pirospaprikát a sót és a borsot egy kisebb tálkába összekeverem, és a felét úgy rászórom a paprikára, hogy az mindenütt érje. Ezután a paprikára rákarikázzuk a vöröshagymát, majd rá hintjük a zúzott fokhagymát, és a karikára szeletelt paradicsomot. Megszórjuk a maradék lisztes keverékkel, elosztom rajta a reszelt sajtot és rá locsolom az olajjal elkevert tejfölt. Előmelegített forró sütőben folia alatt 10 percig párolom, majd az egészet pirosra sütöm.
Jó étvágyat mindenkinek!
Köszönjük szépen Pintér Józsefnének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!