Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök 2 húsleveskocka,vagy zöldségleves kocka 1 darab nagyobb krumpli kevés őrölt bors kevés só fél kávéskanál reszelt szerecsendió késhegynyi reszelt gyömbér 5 dkg vaj 2 dl főző tejszín pirított tökmag.
A sütőtököt meghámozom, belsejét kiszedem, majd apróra darabolom és a szintén feldarabolt krumplival együtt fazékba téve vízzel felengedve felteszem főni. Ezután hozzáteszem a húsleves kockákat, majd pedig a hozzávalóknál említett fűszereket.
Amikor megpuhult a tök és a krumpli leszűröm a levest és turmixgépben pépesítem a tököt és krumplit, majd ráöntöm a leszűrt levét, hozzáadom a vajat és tejszínt és éppen csak felforralom. Fogyasztáskor pirított tökmagot, napraforgót, vagy kenyérkocát kínálok hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Hegedűsné Aranyos Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.