Szalonnába göngyölt hús

2009. 09. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2 sárgarépa 1 póréhagyma 8 szelet sertéscomb 8 szelet baconszalonna 1 dl vörösbor 3 evőkanál vörösborecet 2 babérlevél 1 tejföl 1 teáskanál étk. keményítő só őrölt bors petrezselyemzöld olaj a sütéshez

A répát lereszeljük, a póréhagymát felkarikázzuk. A húsokat sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük. Mindegyiket körbetekerjük a szalonnával és fogpiszkával megtűzzük.

Serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütjük a húsokat. Beleöntjük a vörösbort, 1 dl vizet és a vörösborecetet és beledobjuk a babérlevelet is. Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. A keményítőt a tejföllel elkeverjük, ezzel behabarjuk és sóval, borssal ízesítjük. Köretként sült krumplit rakunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Kosztik Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top