Szélhámosfilm

2009. 02. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Farkas Gábor foglalkozását tekintve szélhámos. Magányos, csúnyácska nőket hálóz be, szerelmet ígér, majd megcsapolja a bankszámlájukat. De egy nap, elege lesz a piti ügyekből, igazi kihívásra vágyik. Így találkozik Hannával, a gazdag és szép balerinával, aki egy sérülés után próbál visszatérni a színpadra. Gábor minden trükköt bevet, hogy a lány komolyan vegye, szerez magának luxuslakást, sportautót, orvosi diplomát, sőt egy egész kórházat is, ha kell.  De a hazugságok bonyolult hálójába ő maga is belegabalyodik, és végül már azt sem tudja biztosan, valóban csak a pénz-e a cél…

- Ez a történet a hazugságról, a szerelemről, az illúziók kergetéséről szól, arról az örök dilemmáról, hogy vajon bűvésznek lenni jobb, aki tudja, hogy minden csalás, vagy a nézőnek, aki egy pillanatra elhiszi, csodát lát – véli a forgatókönyvíró Divinyi Réka.

A Kaméleon egy olyan szélhámos története, akinek életformája a hazudozás. Egy olyan férfié, akinek ezer arca van, úgy váltogatja külsejét, mint egy igazi kaméleon.  Sebezhető, labilis, önbizalom hiányos nőket szemel ki, majd lelép a pénzükkel.  - A nők mindig azt hiszik el, amire vágynak. Nem én csapom be őket, ők csapják be magukat - mondja Nagy Ervin, a film főszereplője.

Intelligens bűvész, aki a szerelem illúziójáért cserébe mindentől megfosztja kiszemeltjét. Segítőtársa Till Zsolt, igazi csapatmunka az övék: együtt nyomoznak az áldozat után, aztán a társ besegít az „előadásba”, felbukkanásával megerősíti partnerének, az átváltozó művésznek aktuális imidzsét.

- Nagyon ambiciózus balerinát játszom, akinek a karrierje kettétörik. Volt egy balesete, és most térdműtétre van szüksége. Az apukája milliomos, ő egy elkényeztetett lány, aki hozzászokott a legjobb életminőséghez. Az én jeleneteim eléggé komolyra vannak hangolva, pont amiatt az ambíció miatt, ami  ezt a lányt mozgatja. Őt arra teremtették, hogy táncoljon, és ez és ez mindennél fontosabb számára, minden más ezután következik. A történet több szálon fut, és minden szál más atmoszférájú, nagyon sokrétegű. Iszonyú sok fordulat van a történetben, és nagy az egymásra utaltság két ember között, és ez teszi izgalmasan játszhatóvá – vall szerepéről Hámori Gabriella.

Hanna „megszerzése” olyannyira válik kihívássá Gábor számára, hogy egyre bonyolultabb hazugságokba keveredik. Megismerkedik a neves ortopédorvossal, Dr. Marton Ferenccel (Kulka János), aki talán segíthet Hanna térdsérülésén, majd egy sztárolt sorozatszínésszel (Csányi Sándor), akinek leghőbb vágya az érvényesülés, egy szerelmes, gazdag fiatalemberrel (Makranczy Zalán), aki nem nézi jó szemmel udvarlását és egy apával (Barbinek Péter), aki mást gondol lánya jövőjéről, mint maga a lány.

A hazugságok hálója pedig egyre szorosabban feszül a szélhámos körül.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top