Szellemidézés 

2009. 07. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Napjainkban a legelterjedtebb szellemidéző eszköz a quija tábla, vagy hívhatják beszélő  táblának, szellemtáblának is.

A quija tábla egyesek szerint egy kapu, egy átjáró a mi világunk és a másik világ között, s óva intenek használatától, megint mások pedig szórakozásnak egyszerű időtöltésnek tekintik használatát.  

Maga a tábla egy téglalap alakú fából, vagy akár otthon, saját kezűleg, papírból készített tábla, melynek közepén mindig egy védelmező szimbólum található, az ártó szellemek távoltartására. A szimbólum körül az ABC betűi helyezkednek el, alatta 1-0-ig a számok, mellette pedig az igen és nem felirat.

A tábla másik része a planchette, amely egy csepp vagy szív formájú eszköz, melynek lyukas a közepe. Később szellemünk ezt a lyukat mozgatja a kívánt betű fölé.

A quija tábla elődjének tartották a szellemírást, ahol a médium egy kis kosárkához erősített ceruzát használt, majd ebből alakult ki a planchette, amin két görgő volt található, harmadik lábként pedig egy ceruza funkcionált. 

A tábla használata egyszerűnek mondható. Általában ketten vagy többen szükségesek hozzá. Ha nem vagyunk jártasak a szellemek világában, mindenféleképpen kérjük egy médium vagy egy tapasztalt kísérletező segítségét.

Kezünket lazán rá kell helyezni a planchette-re, majd miután  kapcsolatot teremtettünk a szellemvilággal jöhetnek a válaszok a kérdésekre.

A hangulat miatt érdemes vagy késő este használni a táblát, ilyenkor a zavaró tényező  is kevesebb, vagy teljesen besötétíteni, valamint meggyújtani egy pár gyertyát.

Nagyon fontos teendő minden szellemidézés után visszaküldeni a szellemet a saját világába. 

A quija tábla egy másik változata az, amely poharazás néven vált ismertté. Az elvek hasonlóak a tábla is megegyezik, csak planchette helyett egy vékony falú átlátszó aljú üveg poharat használunk. 

Vannak, akik szerint a szellemidézés közben takarjuk le a tükröket, mert úgy tartják, a tükör előtt égő gyertya vonzza a szellemeket, vannak, akik arra buzdítanak tükör előtt tegyük mindezt. Mindenki tegyen belátása szerint, de a nem hozzá értő emberek által megidézett szellem még sok galibát okozhat. 

A szellemidézés során tapasztalt jelenségekről megoszlanak a vélemények. Van olyan, akinél nem történik semmi, de számos olyan történetet olvashatunk, ahol a szellem hozzácsapódik az idézőhöz álmatlan éjszakákat, furcsa hangokat és jelenségeket okozva ezzel.

Mindenki saját maga döntse el mennyire áll érdekében és mennyire érdemes megbolygatni az ismeretlent. 

Vajon tényleg szellemekkel beszélgetünk az idézések során?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top