Szépít és fogyaszt is. Na, mi az?

2010. 08. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Standfordi Egyetem tudósai a macskagyökér, a ginzeng, az orbáncfű, a levendula, a citromfű és a golgotavirág csodálatos hatásáról nyilatkoztak.

A túlsúly nem mindig a dús táplálkozás eredménye. Az állandó stressz is elhízást okozhat - figyelmeztetnek a tudósok.

Aki karcsú akar maradni, az maradjon laza, lezser. Hogy ez sikerüljön, a kutatók a fenti hat gyógynövény fogyasztását ajánlják. A mindennapok folyamán nem mindig könnyű lazának maradni. Kiderítették, hogy a teljes kiőrlésű magokból készült élelmiszerekbe és a hüvelyesekben található szénhidrátok tökéletes stresszblokkolók.

Bizonyos gyógynövények, melyek a patikákban tea, drazsé vagy fürdőadalék formájában kaphatók, erősítik az idegeket. Kiválóan segítenek ezzel, hogy a kövérítő stressz útjából ki tudjunk térni.

Golgotavirág

A levendula ideális gyógynövény a stressz ellen. Virágának anyagai lágyítanak, lazítanak és bátorítanak. A levendula gondoskodik a test saját boldogsághormonjának, a szerotoninnak fokozott kibocsátásáról. Idegi terhelés után segít, ha egy zacskót levendulavirágokkal a párnánk alá teszünk elalvás előtt. 

A golgotavirág hatóanyagai lazítanak, csökkentik az idegi érzékenységet és a magas vérnyomást. Altatóként is kiválóan alkalmas, és nem okoz függőséget, de kérj tanácsot gyógyszerészedtől, mielőtt használnád!

Orbáncfű 

A citromfű mindenre jó. Segít ideges nyugtalanság esetén, enyhíti a stresszt és erősíti a pszichét. Kipréselt leve a bioboltokban kapható, kiváló idegcsillapító.

A gyógyszertárban kaphatók kész preparátumok. Aki este nem tud megnyugodni, igyon egy csésze citromfűte egy kanál mézzel édesítve.

A ginszeng erősíti az idegeket és ilyen módon hat a stressz ellen. A növény új energiát ad és stimulálja az immunrendszert. Különböző formában kapható a gyógyszertárban.

A macskagyökér a testet és a lelket is összhangba tudja hozni. Tinktúrája segít álmatlanság esetén, ideges nyugtalanság esetén és ideges szívdobogásnál. Sokféle formában kapható a gyógyszertárban.

Az orbáncfű kiváló antidepresszáns, ami elűzi a rossz hangulatunkat. Két teáskanál orbáncfüvet öntsünk le negyed liter vízzel, és forraljuk fel. A belőle készült készítményeket megtaláljuk a gyógyszertárakban.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top