Szépítő uborka

2008. 09. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az uborka nagy része, több mint 90 %-a víz, táplálkozási értéke kevés, leginkább a belőle készült savanyúságok kellemes íze, étvágygerjesztő volta miatt kerül asztalunkra sűrűbben.

Az uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen használja. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkorúak ráncosodását késlelteti, az idősebbek fáradt bőrét simítja, szinte visszafiatalítja. Két evőkanál uborka lébe keverjünk két evőkanál tejszínt vagy tejfölt, majd mártsunk bele vattalapokat és helyezzük a letisztított arcunk és nyakunk bőrére.

Amíg a pakolásunk fent van, pihenjünk egy kicsit, mondjuk 15-20 percig, aztán langyos, majd hideg vízzel mossuk le, utána használjuk megszokott krémünket.

Mindennapi szépségápolásra a reggeli és esti zuhanyozás után egy kávéskanál uborkalével nedvesítsük be arcunkat és nyakunkat, majd kenjük be szokásos arckrémünkkel.

Az is jó módszer, ha reggel és este arckrémünkhöz keverjük. Az uborka lágy belsejét arcunk, nyakunk, és dekoltázsunk masszírozására is használhatjuk.

Kézfejünket is finomíthatjuk uborka és sárgarépa-reszelékből készített pakolással, amelybe szintén egy evőkanál tejfölt vagy tejszínt keverjünk. Hajunk növekedését is elősegíti, ha kap egy kis uborkapakolást.

Nem kell minden nap friss uborkát vásárolnunk, elég, ha egyet veszünk kozmetikai célra, és ebből naponta csak annyit vágjunk le, amennyire szükségünk van. A megmaradt részt hűtőszekrényben, vágott felével egy tányérra borítva tárolhatjuk.

Kapcsolódó cikkek:

$$1290$$

$$1250$$

$$1205$$

$$1233$$

$$1189$$

$$1263$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top