Szerelem, család és más zűrök

2008. 09. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 

 

 

Steve Carell, a sztárkomikus játssza Dant, a hétköznapi, „biztonsági játékos” fickót, aki egy úgynevezett családi találkozó alkalmával szerelmes lesz, és ettől, ha akarja, ha nem, fenekestül felfordul az élete, hirtelen a kiszámíthatatlanság pezsdítő világába kerül. A stand-up komikus Dane Cook és az Oscar-díjas Juliette Binoche mellett játszva Carell előtt egy kaotikus, zavarba ejtő családi hétvége áll – ahol végül váratlan meglepetésként megtapasztalja az egész család kivételes képességét a szeretetre.

 

A történet Dan Burns-szel (Carell), a megözvegyült apával kezdődik, aki egy újságban családi problémákkal foglalkozó tanácsadó rovatot vezet, és mivel még mindig nem heverte ki felesége elvesztését, csak abban talál menedéket, hogy három lázadó lányát próbálja kordában tartani, miközben kikerül mindent, ami kiszámíthatatlan, vagy ami valamiféle változatosságot hozhatna az életébe. Akkor azonban, amikor Dan három dacos lányával Rhode Island-re indul, hogy részt vegyen a lármás Burns család szokásos őszi családi hétvégéjén, minden megváltozik.

Nem sokkal a megérkezése után egy könyvesboltban találkozik egy Marie (Binoche) nevű vonzó nővel, aki hosszú, hosszú idő után először valódi érzéseket kelt Dan-ben.

A baj csak az, hogy el kell nyomnia ezeket az érzéseket, mert kiderül, hogy Marie valójában bátyjának, Mitch-nek (Cook) az újdonsült barátnője, akit fivére épp most akar büszkén bemutatni a családnak. Hétvégén a zsúfolt házban minden zegzug megtelik az éles nyelvű, kíváncsiskodó rokonokkal. Dan-nek és Marie-nek minduntalan meg kell próbálnia elfojtani, vagy legalábbis leplezni az egyre növekvő kölcsönös vonzalmat, ami újabb és újabb humoros helyzeteket eredményez.

Ennek dacára, bármennyire küzdenek is ellene, végül be kell látniuk: szerelmesek lettek egymásba. Dan tehát rájön, akármilyen bölcsnek is látszik a biztonsági játék, ha a valódi életről, valódi érzésekről van szó, meg kell szegnie a szabályokat. A humorral teli Dan és a szerelem Peter Hedges rendező a „Hálaadás”-t, a rengeteg kritikai elismerést bezsebelő, Oscar-jelölt filmjét követő darabja, amelyet Pierce Gardner forgatókönyvíróval közösen maga is írt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top