Szike nélkül

2009. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ilyen például a mezoterápia, ahol elektroporézissal, azaz egy kifejezetten erre kifejlesztett speciális pisztollyal fecskendezik be arcunk bőr alatti rétegeibe a különböző hatóanyagokat. Egészen pontosan hyaluronsavat, antioxidánsokat, vitamin komplexeket és különböző vérkeringést serkentő matériákat, amiből egy koncentrátumot fecskendeznek be a bőr különböző rétegeibe. Ezek az anyagok segítenek regenerálni, megújítani a bőrfelületet.

Ezt az eljárást alkalmazni lehet az arcbőrön, de hatásos a nyakon, dekoltázson, vagy kézfejen kialakult ráncok ellen is, de teret hódított már a testkezelésekben is. A mezoterápiás lipolízis segíthet a zsírpárnák megszüntetésében, a cellulitisz eltűntetésében, feszíti a bőrt, de még akár a terhességi csíkokat, azaz a striákat is eltűntetheti. Három-öt alkalom elég ahhoz, hogy teljesen megújuljon a kezelt felület.

Sokan hallhattunk már a mélyhámlasztásról is, de annál kevesebbet tudunk róla. Milyen hatásos, hogyan történik maga az eljárás, nem drasztikus e ez a bőrünknek?

Az AHA-savat tartalmazó termékek mostanában slágernek számítanak a kozmetikai piacon. Nade mi köze ennek a hámlasztáshoz? Az AHA-k segítik a hám alatti pozitív szerkezeti változásokat, így ha kis mennyiségben használjuk ezt az összetevőt – például krémekben –, akkor hatásos a pattanásos bőr, halbőr ellen. Ha viszont nagyobb koncentrációban alkalmazzuk, a hámréteg és a hám alatti irha felső rétegének a leválásához vezet. Tulajdonképpen ezt a módszert nevezzük kémiai hámlasztásnak. Ezután kezd újra termelődni az új hámréteg, ami már simább, fiatalabb lesz.

Létezik felületi és mélyhámlasztás, ezek mértékét az eljárást végző szakembernek kell eldöntenie az adott bőrfelülettől függően. Ez a módszer már az első kezelés után látványosan hatékony a pattanás utáni hegekre, pigment-máj foltokra, a nap okozta és az időskori foltok ellen is. A tartós és hatékony eredményhez javasolt hat-nyolc kezelés, viszont nem szabad terhes vagy szoptatós kismamáknak, herpesz folyamata, keloidra való hajlam és roaccutan gyógyszer szedése alatt, és az ezt követő hat hónapban alkalmazni.

A legújabb találmány egy rádiófrekvenciás kezelés, ami egy rádió-sebészeti technológián alapul. Az ára kissé borsos, viszont ha lehet hinni a módszert kidolgozó szakembereknek, már az első kezelés után látványos a változás. A mezoterápiához hasonlóan az arci, nyaki, szájkörnyéki és homloki ráncok ellen nyújthat megoldást. Összesen három-négy alkalom szükséges az elérni kívánt állapothoz.

Ezeknek a technikáknak a serkentő anyagait felhasználják természetesen a kozmetikai iparban is. Találhatunk AHA, hyaluronsavas, krémektől kezdve a kollagén tartalmú szempillaspirál és ajak ápoló dúsítóig szinte mindent. A határ itt is – mint ahogy a plasztikai sebészetben is – csak a csillagos ég!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top