Szilvalekváros

2010. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Barna lap hozzávalói: 40 dkg liszt fél cs. sütőpor fél kocka margarin 12,5 dkg zsír vagy sütőmargarin 2 egész tojás 2 evőkanál kakaópor 2-3 evőkanál porcukor Sárga lap hozzávalói: 40 dkg liszt fél cs. sütőpor fél Rama 12,5 dkg zsír vagy sütőmargarin 2 egész tojás 2-3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, előbb a barna tésztát, két részre osztjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. A sárga tésztát is összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Az egyik sárga lapot kizsírozott vagy kisütőmargarinozott, lisztezett tepsi hátuljára kinyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral ráreszeljük a mélyhűtőből kivett egyik barna tésztát és megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik lapot is. Az elsőt úgy csúsztatjuk le, hogy a barna legyen felül, a másodikat majd a barna felével a krémre borítjuk. Krém: 2 cs. vanília pudingot 5 dl tejjel megfőzünk. 1 margarint 25 dkg porcukorral és 1 vaníliával kikeverünk. A két krémet összekeverjük, a két lap közé tesszük, tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.
 Köszönjük szépen Benkő Zsigmondné, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top