Szösszenetek az orvostudományból

2010. 05. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A frissen facsart narancslé nagyon hasznos a szív- és keringési betegségek megelőzésére és gyógyítására.

A Buffalói Egyetem kutatói azt ajánlják, hogy minden reggel fogyasszunk egy pohár frissen préselt narancslét. Hatóanyagai megelőzhetik a szív és keringési megbetegedéseket. Aki nagyon zsíros ételeket szeret enni, jól teszi, ha szintén narancslét fogyaszt hozzá, mert a növényi színanyagok a zsírok terhelő hatását felére csökkentik.

A világos sör összetartja a csontokat.

Akinek gyengék a csontjai, jól teszi, ha mindennap megiszik egy fél liter világos sört, ajánlják a New Scientist kutatói. A normális sörben található hatóanyagok erősítik a csontokat. A búzasör vagy az alkoholmentes sör nem alkalmas erre, mert ezekből a sörfélékből bizonyos anyagok hiányoznak.

A kis édesszájúakból később gyakrabban lesz alkoholist

Azok a gyermekek, akik szívesen esznek és isznak nagyon édes dolgokat, erősen veszélyeztetettek, hogy később alkoholbetegek legyenek, állapították meg a Philadelphiai Egyetem tudósai. A kutatók megállapították, ha egy családban előfordult már alkoholprobléma, ott szinte mindig különösen erős a cukorhoz való kötődés.

A lustálkodók gyakran nem tudnak elaludni

Aki sokat sportol vagy egyéb módon sokat mozog, jobban tud aludni. Ezt a Baseli Egyetem tudósai derítették ki egy vizsgálattal. Ebben 437 fő, 17 éves fiatal vett részt. 258 fő közülük, kb. 18 órát sportolt hetente. A többieknél ez a szám csak 5 óra volt. Az eredmény: a lustaságok gyakran éjszakáztak, az aktívak viszont egészségesen aludtak.

Az állandó fáradtság mögött különböző betegségek állhatnak

Minden esetben keressük fel orvosunkat. Gyakran segít, ha nagymamánk módszereihez fordulunk. Együnk könnyen emészthető ételeket, igyunk frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveket. Reggelente rendszeresen dörzsöljük le magunkat egy száraz frottír törölközővel. Zuhanyozzunk felváltva hideg- és melegvízzel, ezzel fel tudjuk frissíteni a vérkeringésünket.

Bronchitis ellen

Ha arra gyanakszunk, hogy kezdődő bronchitisünk van, igyunk egy csésze tejet mézzel. Ha naponta többször inhalálunk, az is segít. Készítsünk kamillateát, tegyünk bele pár csepp kakukkfű tinktúrát, és mélyen lélegezzük be. Inhalálhatunk japán gyógynövény olajjal is. Egy inhalálás ne tartson tovább 10 percnél.

Hogyan szabaduljunk meg a vastag lepedéktől a nyelvünkön?

Ennek oka emésztési probléma, lázas megbetegedések vagy túlzásba vitt alkoholélvezet. Naponta öblítsük ki szájunkat kamillateával. Dörzsöljük le nyelvünket friss mentalevelekkel, vagy keféljük le a nyelvünket egyszerűen a fogkefével. Ha égő érzést érzünk a nyelvünkön, azonnal hagyjuk abba a dohányzást és öblögessük a szájunkat mirhatinktúrával. Együnk gyakrabban nyers gyümölcsöket, zöldségeket, és igyunk minden este wermouth teát.

-Németh Ágnes-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top