Szülinapi Vár

2009. 02. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Boldogan olvastam, hogy a vonatos torta receptet sokan örömmel olvasták, és jó ötletalapokat merítettek belőle. Most Ádám fiam 7. születésnapjára „kreatívkodtam”. Azért remek ez a torta, mert más színben a kislányoknak is édes kis kastély lehet. Higgyétek el, bonyolultabbnak tűnik, mint valójában. Én sem vagyok cukrász, sem szakács…csak egy anyuka, aki örömet akart szerezni a gyermekének. Bátran vágjatok bele, menni fog!

Hozzávalók: Piskóta tészta: - 6 tojás, - 6 ek. porcukor, - 6 ek. rétesliszt, - fél sütőpor, - késhegynyi szódabikarbóna.

Fehérjét  egy teáskanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, beletesszük a lisztet, sütőport, és összedolgozzuk. A végén fakanállal óvatosan a kemény habba forgatjuk. Kb. 180 fokon sütőpapírral kibélelt tortaformába kisütjük.

A vár „vakolását” és töltését ki milyen krémet szeret, azzal csinálja. Nálunk a gesztenye és a csoki krém a favorit. De kakaópor helyett kislánynak rózsaszín ételfestéket, vagy puncs-pudingot tehetünk a krémbe.

Gesztenyekrém: - 1 kockamargarin, - 1 gesztenyemassza, - 1 tojás, - ízlés szerint porcukor, - pár csepp rum aroma.

Csokikrém: - 2 kockamargarin, - 2-3 evőkanál kakaópor, - porcukor, - 1 tojás.

Díszítés: - 4 csomag pilótakeksz, - tölcsér, - olvasztott csoki, - kókuszreszelék, - színes cukor, - 2 dl tejszín, - habfixáló, - zászló, vagy kis „emberkék” a tornyokra.

A piskótát 3 felé vágjuk, megtöltjük a gesztenyés krémmel. Bevonjuk a csoki krémmel. Én bárhogy akartam, sosem sikerült semmilyen kenő eszközzel szépre simítani. Úgyhogy vizes kézzel dolgoztam. Egyszerűbb, és szebb lett.

A pilóta kekszeket a csoki krémmel összeragasztjuk, bevonjuk, megszórjuk kókuszreszelékkel, és 15-20 percre hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, megszilárduljon a „vakolat”  és ne dőljön el. Addig a tortát díszíthetjük habbal, cukorkákkal. A tölcsérek peremét olvasztott csokiba mártjuk.

A tornyokat a helyükre illesztjük egy kis krémmel, tölcséreket ráhelyezzük. Kis tejszínhab a tornyokra, esetleg zászlók, tűzijáték, ki hogy szeretné. Kókuszreszelékkel az egészet megszórhatjuk. Érdemes 1 órát hűteni, hogy az építmény fix legyen.

Kisfiam nagyon örült, és a kis barátai is jóízűen fogyasztották.

Köszönjük szépen Lippert Zsu-nak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top