Takarító-aerobic

2011. 01. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nők többsége nem rajong a takarításért, ezt tudjuk, de mi van azokkal, akiknek élvezetet nyújt?! Az ilyen nők le tudják vezetni a felgyülemlett feszültséget portalanítás közben, anélkül, hogy a családtagokon töltenék ki a dühüket. Ez egy nagyon jó taktika, vagy talán terápiás kezelés a családi béke megőrzéséért. Több szempontból is! A legfontosabb, hogy nem bántjuk meg azt, akinek valamilyen kényszerből a közelünkben kell tartózkodnia, ahelyett, hogy elrejtőzve megvárná, míg a düh okozta vihar elcsendesedik.

A következő szempont mindenki számára felüdülést okoz, hiszen tisztán ragyog körülöttünk minden. Jóleső érzés megpihenni egy stresszes nap után a pormentes, csendes zugunkban. Ajánlatos a hálószobával kezdeni a takarítást minden dühkitörés esetén, mivel ott nem háborgat senki, legalább fél óráig észrevétlenül eltűnhetünk.

A kád sikálásával óvatosan kell bánni, de csak akkor, ha veterán kádunk van, ami már akkor is bosszúságot okoz, ha csak ránézünk! A legjobb, ha könnyebben takarítható felületekkel kezdjük, stressz-mentesítés elérésének céljából. Így nem erőltetjük meg magunkat fizikailag. Megspórolhatunk ezzel egy újabb vulkánkitörést, mivel leterhelt embernek semmihez sincs kedve, a végén még jobban izzanánk a haragtól.

Takarítás közben fontos, hogy ne akarjunk mindent extra gyorsasággal csillogóra varázsolni! Lassan, nyugodtan, ráérősen, mintha nem várna ránk a főzés, mosás, és a háziasszonyok rémálmát jelentő mosogatás. A munka megvár minket, ha akarjuk, ha nem. Jó sok lelkierő és némi munkabeosztás szükséges a probléma elhárításához. Ilyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy kiváló házvezetőnőnek. Csakhogy nem mindenki születik ilyen „képességekkel”. Ezért indítani kellene egy tanfolyamot „Hogyan lehetünk a háziasszonyok gyöngye” jeligével, mindezt energiaspórolással, egyszerűen, magabiztosan és nem túl drágán.

Próbáljuk meg más szemmel látni a világot. Keressünk olyan tényezőket, amelyek befolyásolják a takarításról való negatív elképzeléseinket. Gondoljunk az álmainkra, hisz a legtöbb ember szeretne luxuskörülmények között élni, minden nap bársonyos puha ágyban ébredni egy makulátlanul tiszta szobában, egészséges ételekkel táplálni gyermekeit, vagy akár nyugodt szívvel megenni egy hamburgert, mert tudja, öt perc múlva ledolgozza a saját edzőtermében. Ez a lehetőség manapság kevesünknek adatik meg. Ezért próbáljuk meg beosztani az időnket úgy, hogy hetente kétszer sort keríthessünk félórányi testmozgásra. Személyenként változó mozgásformával. Nincs megszabva, hogy mindenki fusson, vagy aerobicozzon. A takarításból is lehet sportot űzni! Tekerjük fel a rádiónkat a megfelelő hangerőre, és táncoljunk portörlés közben. Ajánlom mindenkinek (kivéve azoknak, akik nem tudnak, vagy nem szeretnek táncolni) a zene felszabadító löketet biztosító erejét.

Manapság egyre többet lehet hallani, hogy a sportot táncmozdulatokkal párosítják. És milyen jól teszik, hiszen így kellemesebb elviselni a kínzó gyakorlatokat. Ugyanez érvényes a takarításra is. Néhány csípőmozdulat a régi diszkós évekből és máris garantált a jókedv.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top