Tanácsok az internetes párkereséshez

2010. 05. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Légy őszinte!

Mikor az online randi profilod töltöd ki, vagy épp az aktuális partnerrel levelezel, a legfontosabb, hogy legyél őszinte. Egy kétértelmű vagy félrevezető mondat úgyis visszaüt később.

Játssz biztonságosan!

Sose egyezz bele abba, hogy az otthonodban vagy valamilyen elszeparált helyen találkozz valakivel, akit épp most ismertél meg a randizós oldalon. Mindig nyilvános helyre beszéljétek meg az első randit, ahol sok ember vesz körbe titeket. Továbbá, mindig ellenőrizd le az illetőt!

Ne vidd túlzásba!

Ne kezdj el túl sok potenciális hódolóval levelezni. Válassz ki néhányat, azokkal ismerkedj, és ha velük nem jön össze, keress új személyeket.

Bízz az ösztöneidben!

Nem könnyű megítélni valakit a neten vagy telefonon keresztül, mégis kialakul benned egy vélemény az illetőről. Ha az ösztöneid azt sugallják, hogy így tovább, akkor folytasd az ismerkedést, ám ha rossz érzéseid vannak valakivel kapcsolatban, ne érezd kötelezőnek a folytatást.

 Ha valami nem stimmel a pasassal, inkább ne folytasd!

„Ne ítélj első benyomás alapján” – de igen!

Ez az egyetlen eset, amikor azt tanácsoljuk, az első benyomás alapján ítélj meg valakit! Ha valaki internetes randi oldalon ismerkedik, valószínűleg a legjobb színben szeretné feltüntetni magát, tehát nyugodtan figyelj a külsejére való utalásokra is.

Légy alapos, figyelj a részletekre!

Ha igazán le akarsz nyűgözni valakit, akivel az interneten ismerkedtél meg, figyelj a részletekre, amiket a profiljában megad, és használd fel ezeket a beszélgetés során. Például, ha azt írja, szeret hegyikerékpározni, kérdezz rá, hol. Ha kiderül, hogy van kutyája, érdeklődj, milyen fajta.

Hozd össze a randit!

A netes vagy telefonos csevegés végtelen ideig tarthat. Ha tényleg érdekel valaki, tedd meg te az első lépést, és hívd el randira.

Adj a külsődre!

Mielőtt először találkoztok, tölts egy kicsit több időt a külsőd csinosításával. Lehet, hogy úgy fogod érezni, hogy már régóta ismered a sok online és telefonos beszélgetés után, ám az emberek figyelnek a külsőre, tehát a legjobb formádat kell hoznod! És nyugodt lehetsz, ő is így fog tenni.

Fektess le néhány alapszabályt!

Döntsd el, hogy mit is szeretnél, mielőtt online ismerkedésbe kezdesz: egy hosszú távú, komoly kapcsolatra vágysz, vagy csupán egy nyári kalandra? Ha tudod, mit keresel, az segít kiválasztani a megfelelő oldalt és megszűrni a jelölteket.

Te milyen tippeket adnál? Oszd meg velünk az ötleteidet!

-HM-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top