Tégy rendet #br# magad körül!

2011. 02. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A rumli, a szanaszét dobált ruhák, hajgumik, ceruzák, papírfecnik, iratok nemcsak esztétikai szempontból lelombozók, hanem az energiáinkat is elszívják. Aztán rendet rakunk, viszont két nap múlva megint szalad az egész lakás. Ügyes megoldásokkal azonban elejét vehetjük ennek a kellemetlen jelenségnek.

Befőttesüveget az apróságoknak!

Az elkanászodó hajgumik, csatok, sminkecsetek ellen kiváló megoldást jelentenek a befőttesüvegek. A minimalisták választhatnak egyszerű kivitelűeket, de befektethetünk egy-két díszesebb darabba is, vagy matricákkal, üvegfestékkel dobhatjuk fel őket. Jól mutatnak a fésülködőasztalon, a kád szélén, vagy akár a mosogató mellett is.

Hasznos cipősdobozok

A cipősdobozok hadba fogásával a lakást elözönlő számla- és irattenger ellen védekezhetünk. Egyet fogjunk be a számláknak, egy másikat a banki kivonatainknak, egy harmadikat a mindenféle egyéb iratoknak. Írjuk rájuk, hogy mi található bennük, és tegyük őket a szekrénybe. Így nem kell órákig keresgélnünk, ha valamelyik iratunkra netán szükségünk lenne, és otthonunkban is nagyobb rend honol.

Mire jó az ágy alja?

Ki mondta, hogy az ágy alatt lévő helyet csak a porcicáknak tarthatjuk fenn? Használhatjuk például az éppen nem használt holmik tárolására. Tegyük azokat dobozba és így a dobozokat azután helyezzük el a fekhely alatt. Ne látszódjon, mi rejtőzik az ágy alatt, használjunk olyan ágyterítőt, mely már-már a padlót söpri.

Kampókat a konyhába!

A bögrék rengeteg helyet fel tudnak emészteni a konyhaszekrényben. Vessünk ennek véget kis kampókkal, melyeket bármelyik vasműszaki szaküzletben beszerezhetünk. A kampókat fúrjuk fel a konyhaszekrény aljára, és akasszuk fel rájuk a bögréinket. Így rengeteg helyet nyerhetünk és ráadásul szokatlan, de mutatós díszítőelemmel bővítettük otthonunkat is.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top