Tejfölös pogácsa

2009. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg Rama margarin 2 tojás sárgája 3 dkg élesztő 2,5 dl tejföl 10-15 dkg főtt, reszelt burgonya 10 dkg reszelni való sajt só ízlés szerint.

Az élesztőt a fél deci tejben megáztatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatjuk. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Szép pirosra sütjük forró sütőben.

Köszönjük szépen Pintér Józsefnének, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top