Tornázz munka közben!

2009. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A gerinckímélő Fit-Ball ülő és fitnesz labdák ideálisak az aktív üléshez, ugyanakkor torna- erősítő gyakorlatok is végezhetőek velük. A nagy labdák kínálta feltételeket semmilyen más ülőalkalmatosság nem képes biztosítani. Az egész napos ülés e labda segítségével aktív mozgássá változik. A jó minőségű gömbök nem csak kényelmesek és egészségesek, hanem gyöngyház színükkel minden helyiségben jól mutatnak.

Választhatsz kifejezetten ülésre kialakított fajtát is, aminek apró gumilábacskái nem engedik elgurulni az asztalodtól, amikor felállsz a munkád mellől. Mivel ülőfelülete mindig ugyan arra a helyre esik, így tiszta marad a ruhád is. A labdán természetesen nyugodtan végezhetsz hosszútávú erősítő, nyújtó, relaxációs és egyensúlygyakorlatokat is, a kis lábak csak azt szolgálják, hogy közösségi helyeken a labdáról felállva ne guruljon el, így tiszta marad, illetve nem zavarja a kollégákat és elkerülhető, hogy esetleg a fűtőtesthez érjen.

A labda titka annyi, hogy nem fix pontokon érintkezik a talajjal, így a törzsizmaidat folyamatos dinamikus, összehangolt mozgásra készteti, hogy egyensúlyodat ne veszítsd el. Ez nem jelent megerőltető tréninget, viszont javul az izomtónus a gerinc-fűzőt alkotó törzsizmokban, a külső csípőizmokban, a combfeszítőkben és hajlítókban – tehát a kritikus testtájaink észrevétlenül formásodnak. A hasizmok is erősödnek. Ráadásul a labda használatával megelőzhető a porckorongok idő előtti öregedése, melyet az ülőmunka okoz, sőt,  a cellulitisz elleni harcban is nagy segítőtárs!

Ha gyakran változik munkád helyszíne, vagy olyan helyen dolgozol, ahol nem tudsz labdát használni, akkor választhatsz különböző méretű és formájú, levegővel telt, domború ülőpárnát, amely a székre helyezve a folyamatos aktív ülést biztosít, azaz a gerincet folyamatosan helyes tartásra ösztönzi.

Emellett az ülőpárna a labdához hasonlóan rendkívül sokoldalú tornaeszköz is, kiváló alátámasztást biztosít a talajon, de akár az úszásoktatásnak is jól használható segédeszköze lehet. Mindegyik ülőpárnánkhoz ajándék DVD-t adunk, amelyből kiderül mennyire sokoldalú eszközről van szó.

A helyes méret és forma kiválasztásához, a változatos gyakorlatok bemutatásához kattints ide!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top