Tejföltorta

2008. 12. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 pohár tejföl, 8 evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, 1 étkezési zselatin, 2 gyümölcskocsonya por, 1 csomag háztartási keksz.

A zselatint 1,5 dl tejben tűzön feloldjuk. Nem szabad forralni a tejet, mert akkor túrós lesz a tejföl és nehezen áll össze! Az így kapott folyadékot a 4 tejföllel, a 8 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tortaforma aljára sűrűn egymás mellé helyezzük a tejben kissé megáztatott háztartási kekszet. (Nem szabad a kekszet sokáig állni hagyni a tejben, mert szétmálik!) A kapott tejfölös masszát a tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Közben elkészítjük a gyümölcskocsonyát: 3 dl vizet forrásig melegítjük majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tasak tartalmát és oldódásig keverjük. A gyümölcsdarabokat ízlés szerint a megdermedt alapra helyezzük és ráöntjük az elkészített gyümölcskocsonyát. Ismét hűtőbe tesszük! Ha több adagot szeretnénk készíteni, mindent dupláznunk kell, kivéve a kekszet és a gyümölcskocsonyaport.

A torta elkészítése egyszerű, mindenkinek ajánlom, a végeredmény mindenképp ízletes lesz! Ha gyors, egyszerű, finom tortát szeretnénk csinálni sütés nélkül, akkor a tejföl torta a legalkalmasabb! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bakos Bernadettnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top