Mitől izgalmas egy férfi?

2008. 12. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kit találnak izgatónak a nők? Valakit, aki sikeres, merész, akinek sajátos stílusa, légköre, csillogása van. Gyakran érdekesek azért, mert erősek, híresek, vagy dicsőség övezi őket. Ám a legizgalmasabbak talán azok a pasik, akiket valamiféle titok övez. A titok, és a jellembeli pozitív tulajdonságok sajátos összefonódása adja meg a kaland különös és titokzatos érzését.

A kislányokat többnyire úgy nevelik, hogy számukra a párkapcsolat és a család legyen elsődleges célja az életüknek. A fiúkat ezzel szemben arra tanították, hogy az izgalmat a munkájukban és a sportban keressék. Éppen ezért ők nem egy kapcsolatban keresik az izgalmat és a borzongást. Vagyis ez a magyarázat arra, hogy óvatosabbak és érzékenyebbek a nők titokzatosságával szemben. És ezért hajlamosabbak a nők veszélyes érzelmi bonyodalmakba keveredni, mint a férfiak. Az erősebb nem képviselői inkább kerülik az ilyesfajta veszélyt, és visszautasítják a kockázatot.

Egy kapcsolatban a pasik önkéntelenül védekeznek, és  szükségük van arra, hogy eltitkolják félelmeiket, szorongásaikat. A védekezés lehet rejtett, és persze ezáltal rögtön vonzó is. Higgadtnak, közömbösnek látszanak akkor is, amikor izgatottak, kétségeik vannak a nőkkel szemben. A védekezés – így a titokzatosság – másik módja a zárkózottság. Amikor a férfi nem akarja megmutatni magát, mert nem akarja, hogy teljesen kiismerjék.

Ezért lehet a nőket oly könnyen becsapni. A másikról szerzett infó annyira hiányos, hogy a női fantázia szabadon szárnyalhat benne. Persze könnyen kitölthető ez az űr nem valós, de igen vonzó tulajdonságokkal. Sok nő természetesen ismeri ezt a taktikát, még akkor is ha panaszkodnak, hogy a férfi nem engedi közelebb magához, pedig szeretné jobban megismerni. Burkoltan, de tudtára adják a pasinak, hogy zárkózottsága izgalmas számukra.

Kétségtelen az izgalmas férfiak érdekesebbek is. A gond ott van, hogy ezek az izgalmas tulajdonságok inkább a félelmeikből, mint a pozitív tulajdonságokból erednek és táplálkoznak. A sok álarcot viselő, titkokat sejtető pasi  nagyon is tudja, hogy ezzel milyen hatást ér el, de abban bizonytalan, hogy a nő mit tenne, gondolna, vagy érezne, ha őszintén felfedné önmagát.

Mindezek ellenére mi nők jobban vonzódunk a visszafogott érzelmekhez, mint a nyíltan kinyilvánítottakhoz. Még akkor is, ha az izgalmas pasi – ezek szerint – kevésbé ígéretes, mint amennyire annak látszik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top