Téli hajápolási tippek

2010. 12. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A téli időszak, a szokásosnál jobban megviselheti hajkoronánkat, így ilyenkor fokozott védelmet igényel fejbőrünk és a hajvégeink is. Íme, néhány tipp, amivel megőrizheted hajad egészségét a téli hónapokban.

1, Óvatos hajszárítás

Nem szabad ilyenkor magas hőfokon szárítani a hajat, mert ha később kimegyünk a hideg levegőre, a hőmérsékletkülönbség hatására a hajszálak felülete érdessé, sprőddé válhat. Ilyenkor jobb, ha közepes vagy alacsony hőfokon szárítjuk be frizuránkat és a hajvégek felől haladunk a hajtövek felé. Így elejét vehetjük a töredezésnek.

2, A hajformázók mellőzése

A túlzásba vitt hajzselé- vagy hajlakkhasználat egyébként sem tesz jót a hajnak, de ilyenkor, ha kimegyünk a hidegre, a szerek szinte belefagynak a hajszálakba, így sokkal inkább roncsolnak, mint egyébként. Igyekezzünk minimalizálni a hajformázók használatát. A leghidegebb napokon pedig jobb, ha teljesen mellőzzük őket. Ilyenkor folyamodjunk apró trükkökhöz, például tűzzük fel hajunkat. Ha mindenáron be akarjuk kenni vagy fújni hajunkat, akkor kétféle hajformázó helyett csak egyet használjunk.

3, Csillogás a hajnak

A hajfény-spray-k és hajolajak nagyon hasznosak ilyenkor, hiszen úgy adnak csillogást a hajadnak, hogy egy vékony olajréteggel vonják körül. Ilyenkor ez a kis réteg megvédi a hajszálakat a hidegtől. Ezekkel a termékekkel viszont vigyázni kell, csak nagyon kis adagot használjunk belőlük, különben zsírossá, mattá, nehézzé válik a haj.

4, Sapka, sapka, sapka

Bár egyre több hölgy kezdett el a frizurája védelmében sapka helyett fülvédőt hordani, a legnagyobb hidegekben nem szabad a hajhagymákat kitenni a jeges szél és az alacsony hőmérséklet viszontagságainak. Ha el akarjuk kerülni a hajhullást és a hajszálak petyhüdté válását, mindenképpen érdemes választani magunknak egy csinos sapkát, amely eltakarja a homlokunkat és a füleinket is.

5, Hajfesték-stop

A hajfestékek alapvetően úgy működnek, hogy a haj saját pigmentjeibe kémiai úton más színű anyag áramlik, mely megváltoztatja az eredeti színt az általunk választott árnyalatra. Viszont pont az erős kémiai hatás miatt nem túl tanácsos télen ennek kitenni a hajat. Ilyenkor inkább használjunk színezőket, melyek csak a hajszálak külsejét fedik be és nem roncsolják a belső szerkezetüket. Ha már nagyon zavarnak minket a lenőtt hajszálak és mindenképpen festeni szeretnénk, akkor próbáljunk meg olyan hajfestékeket választani, melyek csak minimális mennyiségben vagy egyáltalán nem tartalmaznak ammóniát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top