Téli pakolások

2009. 02. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Először is nagyon fontos az arc alapos megtisztítása. A hűvös téli időszakban krémes hidratáló arctejet használjunk a lemosáshoz. Sose nyúzzuk, dörzsöljük a bőrt, mert az még jobban irritálhatja az érzékeny, száraz bőrt. Öblítsük le langyos vízzel, utána itassuk fel szárazra, törülközővel.

Az arctej után használjunk tonikot. Ez frissíti bőrünket. Tonikunk mindig legyen alkoholmentes, hiszen ez kevésbé irritálja a bőrt. A legjobb, ha aloe verás tonikot használunk.

Fontos, hogy hetente legalább egyszer radírozzunk. Így eltávolítjuk az elhalt hámréteget és jobban felszívódnak a hatóanyagok. Otthon radírként használhatunk kristálycukrot vagy sót, amit olívaolajjal összekeverünk, így könnyebben fel tudjuk kenni bőrünkre. A radír nemcsak segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, hanem a durvább szemcsék a vérkeringést is fokozzák. Körkörös mozdulatokkal finoman dörzsöljük végig arcunkat. A szemkörnyéket és az irritált részeket hagyjuk ki a kezelésből. Langyos vízzel mossuk le és töröljük szárazra.

Ezután következhetnek a házilag elkészített gyógyító, vitaminos pakolások:

● Tenyerünkbe tegyünk bőrtípusunknak megfelelő nappali krémünkből keveset és keverjük össze pár csepp gyümölcslével (ez lehet alma-, narancs-, uborkalevet is).

● Keverjünk össze 5 dkg élesztőt tojássárgájával és annyi tejföllel vagy tejszínnel, hogy jól kenhető masszát kapjunk. Hagyjuk fent 15-20 percig a bőrön, majd langyos vízzel öblítsük le.

● Ha a mézet tejjel és élesztővel összekeverjük, sok vitamint vihetünk be vele a bőrbe.

● Túrót, tejfölt vagy tejszínt, pár csepp citromlevet, kis kanál mézet, uborka vagy alma pépet összekeverünk. Ha nem elég sűrű a keverék, akkor búzacsírát tegyünk még hozzá. Nagyon száraz bőr esetén olivaolajat is keverjünk hozzá.

● A zöldpaprika a C-vitaminon kívül karotint, B- és P- vitamint is tartalmaz, valamint , ásványi sókat is gazdag. A paprikából készítsünk pépet, keverjük össze egy evőkanál tejszínnel és 10-15 percig, hagyjuk fent a bőrön.

● Az uborkának is jó hatása van a bőrre, feszessé tesz, fiatalosabbá és hidratálttá.  Két evőkanál uborkalevet keverjünk össze két evőkanál tejszínnel vagy tejföllel. Vattapamacsot itassuk át vele és vigyük fel a tiszta bőrre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top