Téli trend

2011. 01. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Még csak most kezdődött el, de te máris unod a telet, mert nem érzed vonzónak magad a hatalmas meleg göncökben? A garbó, a lapos talpú csizma és a slampos nagykabát nem túl szexi? Miért ne lehetne egy kötött pulcsi egyszerre praktikus és csinos? Sajnos nem mindig társulnak a hasznos és szép jelzők, de természetesen télen is variálhatod úgy a szerkód, hogy az nőies legyen. Íme, néhány tipp, mely segít abban, hogy ne az öltözködés legyen számodra az évszak nagy dilemmája:

1. A tökéletes pulóver ismérve

Javasolt a V-nyakú, mélyen dekoltált, szűk pulóver, vagy egy szintén szűk kis kardigán, mely igazán nőies külsőt kölcsönöz viselőjének, ugyanakkor meleg is. A pulcsi, ill. kardigán azért hasznos, mert alá tudsz öltözni, hisz tudod, a fő, hogy rétegesen öltözz fel. Ha nagyon csípős hideg van, tekerj egy elegáns sálat a nyakad köré. Ettől még nem leszel kevésbé szexi.

2. Színezd újra!

Légy merész, dobd fel az öltözéked hangulatát élénk színekkel! Vegyél színes pulóvereket is, ne ragaszkodj a mindig elegáns fekete vagy fehér kardigánhoz. Variáld a szürke és bézs blúzaid élénk színű pólókkal, topokkal. Ha nagyon fekete-fehér párti vagy, első lépésnek az is jó, ha legalább rózsaszín sálat és sapkát veszel. A kiegészítőkkel is feldobhatod öltözéked hangulatát: légy bátor az ékszerek terén. Ha túl egyszerűnek érzed öltözéked, viselj gyöngysort, színes karkötőt, Swarovski gyűrűt, lógós ezüst fülbevalót, karikafülbevalót stb.  Lakkozd  a körmöd élénk színűre.

A sminkkel is felturbózhatod a külsőd, a tanács itt is ugyanaz: kísérletezz a színekkel!

3. Övezd fel magad!

Ha kiegészítőkről van szó, az öv elengedhetetlen kellék, hisz egy jól megválasztott darab igazán kihozza a formádat. Valóban karcsúnak fog tűnni derekad, ha egy mindig divatos széles derékövet viselsz hosszú pulóverrel. Nincs rossz alak, csak rossz öltözék. Ám az övvel kapcsolatban szinte sosem tévedhetsz, legyen az bőr, színes, kapcsos, western stílusú, csatos vagy flitteres, csillógó! A 2010/11-es téli trendnek is elengedhetetlen kiegészítője a kesztyű, akár bőr vagy pamut, a sál és sapka. Idén nagy szerepet kapnak a kötött és szőrmesapkák. A színek tekintetében nagy szabadságot kapunk, szinte bármilyen szóba jöhet egy fekete szövetkabát mellé. A megfelelő sapka és sál kiválasztásánál érdemes figyelembe venned a kabátod stílusát, hisz mindenképp harmonizálniuk kell azzal.

4. Öltözz rétegesen!

Nem feltétlenül kell nagydarabnak látszódnod, ha melegen akarsz öltözni.  Kezdjük mindjárt a fehérneművel. Lehetőleg vékony alsóneműt, szexi csipkés trikót vegyél fel, még áttetsző harisnya is jöhet, ha nagyon fázós vagy. Ha nem vagy V-nyakú pulóver vagy garbó párti, a kerek nyakú blúzok egyszerűségét és téli hangulatát ellensúlyozhatod egy miniszoknyával, legginggel, vagy kis ruhával és magas szárú csizmával. Ami a kabátot illeti, a legideálisabb a tengerész gyapjúkabát vagy a szövetkabát. Ha nem röpködnek a mínuszok, s nem kell sokat gyalogtúráznod, a ballonkabát rendkívül elegáns megoldás.

5. Trendi a garbó?

Egy simulékony garbót magunkra öltve is lehetünk csinosak, nőiesek. Viseljük sztreccses, színes változatait ceruzaszoknyával vagy nadrágszoknyával!

6. Álcázás? – Ne tedd!

Az elhúzódó ünnepi ebédek és vacsorák után nem kell meglepődnie az ember lányának azon, hogy felszedett néhány pluszkilót, s legtöbbünk a csinos miniruha helyett inkább a nagydarab kötött pulcsikat részesíti előnyben. Ám még ilyenkor sem szabad megszegni a aranyszabályt, miszerint tilos a méretünknél nagyobb számú ruhát magunkra ölteni csak azért, hogy álcázzuk az ádáz pluszkilókat! Attól csak még pufókabbnak fogunk kinézni. Legyünk inkább divatosak, s bízzunk benne, hogy senkinek sem fog feltűnni az a pár karácsonyi kilócska.

7. Játssz az arányokkal!

Ha mégis úgy döntesz, a bő pulcsihoz van hangulatod, mindenképp szűk pólót vagy trikót húzz alá. Ugyanígy a hosszú kötött kardigánt szűk farmerral és passzos magas szárú csizmával hordd. Igazán slampos hatást vált ki a kötött pulcsis öltözék bő farmernadrággal viselve.

8. Összkép

Ne feledd! Bármit is húzol fel, fő az összhatás. Egy-egy meleg téli darab még nem rontja el a stílusod. A legédibb, legszexibb téli viselet a következő kombináció: szűk kötött kardigán, színes sál, szőrmés sapka, csizmába gyűrt szűk csőfarmer, meleg, de karcsúsított fekete téli dzseki és szegecses kesztyű.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top