Vénusz éve jön!

2010. 12. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2011 uralkodó bolygója a Vénusz! A Vénusz a kezdetek kezdetétől megigézte az embereket. Általában Esthajnalcsillagként ismerjük, éjfélkor sosem láthatjuk a horizont felett. A görög mitológiában Vénusznak két arca van, mint ahogyan Vénusz istennő tükrének is két oldala.

Ezt a két oldalt Phoszpharosz és Heszperosz istenek jelzik. Míg az első egy olyan hajnalcsillag, amely megelőzi a Napot, a második esti csillag, ők ketten az összetartozást jelképezik. Phoszphoroszé a komoly kapcsolat bevezetőjeként a gyengéd szerelmi játékot, Heszperosz a csendes szerelmet jelzi.

Egyes mondák szerint az esti csillag, Phoszpharosz kíséri az új párt a nászágyba.

Vénusz, a szerelem istennője mindenkiben fel tudja ébreszteni a szerelmi vágyat, de keményen megbünteti azokat, akik nem ismerik el a szerelem hatalmát, vagy ellenkeznek ezzel.

A tengeren utazó hajósok is Vénuszhoz imádkoznak, ha kedvező szelet és szép időt szeretnének.

A Vénusz a legenda szerint aranyszekéren utazik, ahol megfordul az emberek boldogok lesznek, minden megújul.

Vénusz istennő madara a galamb. Ezért van az, hogy a Bika és a Mérleg érdekeltségű emberek kiváló tájékozódó képességgel rendelkeznek. Szent növényei az alma és a rózsa. Innen ered a szokás, hogy vörös rózsával jelezzük szerelmünket, amikor első randevúra megyünk.

Általában rózsát adunk azoknak, akiket kedvelünk, tisztelünk, szeretünk. Fehér rózsát a fiatal hölgyeknek, gyermekeknek, idősebb nőrokonoknak, főnökünk feleségének és mindazoknak, akiknek tiszteletünket szeretnénk kifejezni. Rózsaszínű rózsát ajándékozunk ifjú hölgyeknek a családunkban, pl. ballagásukkor, születésnapjukon. Sárga rózsát csak kifejezetten családtagjainknak vásároljunk, és csak akkor, ha ez a kedvencük.

Ha napi utunk során galambokkal találkozunk, ha rózsát látunk kertben, ablakban, virágboltban, ha almát vásárolunk, almás pitét sütünk, almafát ültetünk, avagy csak a piacon találkozunk almahegyekkel, átvitt értelemben Vénusz Istennővel találkozunk!

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.  Ha többet szeretne tudni az asztrológiáról, látogasson el a www.nemethagi.com weblapra!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top