Tiltott ételek listája

2008. 04. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Milyen ételeket nem ajánlatos enni randi előtt?

Kezdjük a szinte minden magyaros ételben benne levő hagymával. Ezt TILOS enni, olyankor, amikor a szerelmi életünkről van szó! Kerülni kell a nehéz, puffasztó ételeket. Ebbe a körbe sorolnám a babot, amely kifejezetten megterheli a gyomrot és nem utolsó sorban az ember orrát is… Nagyon fűszeres ételeket sem ajánlatos fogyasztani, mivel a pikáns szájíz mellett, sok embert a szag is zavar. Az első szerelmes csóknál ki akarja, hogy szétmarja a száját párja ebédjének íz orgiája? A fokhagyma egészséges és kellemes ízű fűszernövény, de sajnos, ezt is ki kell húzni a listáról.

Gyerekkorom menzája jutott eszembe és megjelent előttem a mákos bukta. Nincs viccesebb látvány annál, ha valakinek ott virít a szájában, azaz apró kis szörnyűség. Ezt az ételt, vagy pontosabban a mákos ételeket csak akkor vállaljuk be, ha kifejezetten az a célunk, hogy megnevettessük párunkat. Kerülnünk kéne még az ecetes halakat, tudják, az a befőttes üvegben található finomság. Egyszerűen undorító, ha valakinek egyben hagyma-ecet és hal szaga van. (brrr)

Térjünk át az italokra. Szénsavas italokat is az ádáz ellenségek közé sorolnám. A szénsav nem kell az emberi szervezetnek, és ugye ami nem kell, az távozik belőle… Had ne folytassam tovább ezt a bűvös kört. Kiemelném a sört is. Kizárólag akkor igyunk belőle, ha párunkat egyáltalán nem zavarja, vagy ő is iszik egy pohárkával. Rengeteg hölgyismerősöm, mondta már, hogy elég kiábrándító tud lenni, amikor egy buliban a becsiccsentett hapsi, sörtől gőzölgő fejjel csapja nekik a szelet. És ami az egyik oldalt zavarja, az lehet, hogy a másikat is. Persze vannak férfiak, akik biztos a sörös szájszagtól indulnak be, de ezek elég elenyészőnek számítanak. Tömény-szeszes italok fogyasztása is kerülendő, viszont ha partnerünk kapható egy kis iszogatásra, ne legyünk szégyenlősek.

Van aztán néhány fogyasztási cikk, amelyeket van, aki nem bír elviselni, míg másokat nem zavar. Ilyen például a kávé. Számtalan reklám hirdeti, hogy milyen jó illata van a frissen főzött kávénak, de mi van akkor, ha párunk egyenesen undorodik ettől a szagtól. A másik ilyen egyén-függő élvezeti cikk a cigaretta. A bagósokat nem zavarja, ha párjuk rágyújt, no de mi van akkor, ha a randi partner nem dohányzik? Egy anti-dohányos számára alig lehet találni elviselhetetlenebb szagot, a cigaretta füstjénél. A legjobb megoldás, ha már a legelején tisztázzuk, hogy ki mit szeret – bár ha kialakul egy hosszabb kapcsolat, akkor már úgysem lehet elrejteni ezeket az „illatokat” párunk elől. A másik szokik, vagy szökik…

Megoldásként ajánlható a mentolos rágógumit, és számtalan szájfrissítő szert dobtak már piacra. Vannak kellemesebbnél kellemesebb cukorkák is. Igaz, olyan ember is él e földön, aki meg épp ezek szagától irtózik.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top