Az igazi nő remekül főz, mert tudja, azt, hogy a nő táplál, a férfiak az anyatejjel szívják magukba.
Az igazi nő remekül főz, mert a táplálás nőként neki is lételeme.
Az igazi nő remekül főz, mert, ha túl tud tenni a férfi édesanyján, örökre megfogta a pasit magának.
Az igazi nő remekül főz, mert tudja, a munkából hazatérő férfi különösen szereti a hasát.
Az igazi nő remekül főz, mert tisztában van vele, a férfiakban tüzel a versenyszellem. Szeretnek felvágni hímtársaik előtt választottjuk genetikai tökéletességével, de feleségük kiváló konyhaművészetével is.
Az igazi nő remekül főz, mert már a régiek is tudták, hogy aki a konyha tüzét nem engedi kialudni, az össze tudja tartani a családot.
Az igazi nő remekül főz, mert a jó étel asztal köré ülteti a családot, aminek mostani rohanó világunkban még nagyobb jelentősége van. Az asztal mellett egy kicsit megáll az idő, alkalom adódik a beszélgetésre, az egymásra való odafigyelésre.
Az igazi nő remekül főz, mert a jó étek táplálék a testnek és a léleknek is.
Az igazi nő remekül főz, mert jó érzés, ha fogynak az általunk készített fogások, az egészség szempontjából pedig egyre fontosabb, hogy tudjuk, mi van az asztalra tett ételben.
Az igazi nő remekül főz, mert tudja a nagy dolgok általában egy tál, és egy asztal körül születnek.
Manapság mi nők tényleg egyre kevésbé tudunk főzni. Talán ezért sem szeretünk, inkább „megracionalizáljuk”, mondván a modern nő nem főz. Persze, ez nem csak a mi hibánk, annyira pörgős lett az élet, a gyors éttermek és a mirelit készételek századában, hogy érthetően az ember a könnyebb utat választja. Nem is igen volt rá lehetőségünk, hogy elsajátítsuk a konyha művészetét, hiszen már a mi gyermekkorunkban kezdődött a gyorsulás, anyáinknak is igazán csak nagymamakorukra lesz elég ideje, energiája, hogy ráérezzen a főzésre, ha akkorra egyáltalán. Nem volt hülyeség, hogy nagyanyáink még iskolai tantárgyként tanulták a főzést, mert nagy segítség, ha fiatalasszonyként egy már meglévő tudásanyaghoz tudunk visszanyúlni. Nagyobb sikerélményre számíthatunk, amikor először főzünk önálló háztartásunkban. A jól elkészített étel minden emberi kapcsolatra pozitív hatással van.