Töltött cukkini

2009. 07. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini: megmossuk, nem hámozzuk. Töltelék: 30 dkg darált hús, 3 tojás, fél bögre párolt rizs, ízlés szerint: 1 marék zöldborsó, gomba, zöldség, fűszer, szintén ízlés szerint: só, bors , most oregánót és egy kis szárított kaprot használtam. Tetejére: tejföl, sajt. A tepsibe: olaj (én vegyesen napraforgót és olívát használok).

 

Cukkinit középen ketté vágom, a magházat kikaparom kanállal, besózom borsozom, belerakom a tepsibe. Összekavarom a tölteléket és beleteszem a cukkinibe, alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben kb 180-200 fokon 1 óra hosszát sütöm. Leveszem az alufóliát ráteszem a tejfölt és a sajtot és pirosra sütöm.

Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Nagy Mariannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top