Töltött zsömle

2010. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

6 db zsömle tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük. A többit langyos tejben kissé megáztatjuk és óvatosan egymás mellé tesszük a kissé kiolajozott tepsibe. A túrót (30-40 dkg) 1 tojássárgájával, 1 vaníliás cukorral,1 ek. porcukorral, fél citrom reszelt héjával, mazsolával és a zsömléből kiszedet morzsalékkal jól elkeverjük. Beletöltjük a zsömlébe és a tetejét ráhelyezzük.

Ezután 2-3dl tejfölt, 1 vaníliás cukrot, 1 ek. porcukrot, a túróból megmaradt tojásfehérjét és 1 egész tojást jól kikeverjük.

A kész masszát a megtöltött zsömlére egyenletesen elosztjuk. Előmelegített sütőbe 200 fokon sütjük, kb. 25-30 percig.

Az idő a sütőtől is függ. Akkor jó, ha a teteje világosbarna és a massza besűrűsödik.

 

Jó étvágyat kívánok!
 
 Köszönjük szépen Hlinka Lajosnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top