Töpörtyűs pogácsa

2010. 01. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 20 dkg töpörtyű, 35dkg sima liszt, 1dl tej, 2dkg élesztő, 2tojássárgája, só, 2 kanál tejföl.

Elkészítés:

A ledarált töpörtyűhöz hozzáadjuk a lisztet a tejben felfuttatott élesztőt a tojássárgákat és a sóval elkevert tejfölt. Jól kidolgozott tésztát gyúrunk. Liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, négyrét hajtjuk és fél órát pihentetjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét bevagdossuk és megkenjük tojással majd a tepsire rakjuk. Egy kicsit még kelni hagyjuk  és előmelegített  forró sütőben megsütjük.   Remélem ízleni fog.

Köszönjük szépen Gulyás Rékának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top