Tükörtojás sütemény

2010. 01. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

15dkg vaj, 15dkg porcukor, 2 egész tojás habosra keverjük, 15dkg lisztet fél cs. sütőport belekeverünk, zsírozott tepsibe öntjük és addig sütjük (kb. 15perc) amíg bebőrösödik. Közben 4dl tejjel 2cs. vaniliás cukorral 4 kanál porcukorral és 2cs. vaníliás pudinggal folytonos kevergetéssel krémet főzünk.

Lehűtjük langyosra és belekeverünk 2 kis pohár tejfölt.

Ezt a masszát rásimítjuk a félig megsült tésztára és újabb 15p percig sütjük, de a massza ekkor még csak hártyás. Kivesszük és arányosan belenyomkodunk kis méretű fél őszi- vagy sárgabarackot. Ha már jól kihűlt,  egy zacskó  Dr Oetker10 dkg-os citrom zselét 3dl. vízzel megcsinálunkés amikor már kezd sürüsödni ráöntjük.
 

Köszönjük szépen Pintér Veronikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 
 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top