Hozzávalók:
80 dkg krumpli
15 dkg borsó
15 dkg kukorica
2 fej hagyma
3 kanál vaj
2 kanál liszt
2 dl tejszín
2,5 dl húsleves /leveskockából/
15 dkg sonka
5 dkg reszelt sajt
só
bors
majoránna
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra metéljük. A kockára vágott hagymát barnára pirítjuk, liszttel berántjuk, felöntjük a levessel, belekeverjük a tejszínt, fűszerekkel ízesítjük, és sűrű mártássá főzzük. Végül hozzáadjuk a sonkát, a kukoricát és a borsót. A krumplikat vajjal kikent tűzálló tálba rendezzük, leöntjük a mártással, megszórjuk a sajttal, meghintjük a maradék petrezselyemzölddel, és ropogósra sütjük.
Próbáljátok ki ti is.
Köszönjük szépen Oroszi Alexának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.