Túrólepénykék befőttel

2009. 08. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók (4 adaghoz): 15 dkg főtt burgonya, 5 dkg korpás búzaliszt, 1 tojás, 10 dkg félzsíros tehéntúró, csipetnyi só, 2 evőkanál édesítőpor, 4 dkg sütőmargarin; a tetejére édesítőpor és őrölt fahéj, valamint diétás áfonya vagy egyéb gyümölcsbefőtt ízlés szerint.

A meghámozott főtt burgonyát még melegen áttörjük és szitán átnyomjuk. A tojást habosra felverjük. Összekeverjük a liszttel, a burgonyával, az áttört túróval, a sóval és az édesítőporral. Legalább egy órán keresztül hagyjuk állni, de még jobb, ha egy éjszakán keresztül pihen a hűtőszekrényben. A margarint egy sütőserpenyőben felolvasztjuk. Forró vízbe mártott evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a túrós masszából a forró margarinra és mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Meleg tálra szedjük és azonnal meghintjük édesítőporral, valamint őrölt fahéjjal. A befőttel tálaljuk. 1 adag energiatartalma 205 kcal, szénhidráttartalma 17 g.

Jó étvágyat kívánok hozzá.

Köszönjük szépen Lovasné Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top