Akinek van bármi gondja a piskóta sütésével, az nyugodtan próbálja ki ezt a receptet, én hiszek benne, hogy nem fog csalódni.
Hozzávalók:
8 tojássárgája + 8 evőkanál víz + 40 dkg cukor - habosra felverve.
8 tojás fehérje + 5 evőkanál víz + 5 dkg cukor - habosra felverve.
A habosra felvert tojássárgájába belekeverek 40 dkg lisztet és 1 csomag sütőport, majd óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert fehérjét is.
Lisztezett, zsírozott tepsibe öntöm és közepes lángon sütöm.
Én meg szoktam bolondítani a tésztát egy kis gyümölccsel, lekvárral, durvára vágott dióval, ezeket rászórom a még nyers tésztára és úgy sütöm meg.
Nekem nagyon bevált, imádja a család. bár talán egy picit édes a tésztája, ennyi cukor kell ahhoz, hogy ne essen össze sütés után a tészta, ezért jó megszórni egy kis savanykás gyümölccsel vagy lekvárral.
Kb. a duplájára nő, ezért nagy tepsi kell hozzá.
Köszönjük szépen Gogolák Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.