Újhold a Bika jegyében

2010. 05. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az Újhold horoszkópja azt mutatja meg nekünk, hogy mire kell ügyelnünk a következő 28 napban, hogy életünket összhangba tudjuk hozni a kozmikus ritmusokkal. Megmutatja nekünk az erőforrásokat, melyeket ki kellene használnunk ahhoz, hogy boldogságot hozzunk életünkbe.

Minden Újhold egy ígéret: mindig vagy egy újra kezdés, semminek sem kell úgy maradnia, mint ahogy van, csupán meg kell nyitnunk magunkat az Újhold üzeneteinek.

Az Újhold 2010. május 14-én, a Bika jegyében jön létre. Ez a jegy az emberek biztonság iránti igényét jelképezi, ezen kívül még a társaság iránti vágyat és az érzéki örömök utáni vágyat.

A Bika jegyében a Vénusz bolygó uralkodik, ezért a Vénusznak ebben az Újhold fázisban különleges jelentése lesz.

Az Ikrek jegyében áll a Vénusz jelenleg, mely a kommunikáció jegye, és kellemetlen kapcsolatban van a Jupiterrel. A Jupiter bolygóként úgy hat, mint egy nagyítóüveg, minden , amit megérint, még nagyobbnak látszik. Eközben gyorsan elveszíti a szemmértékét. Jellemzője a túlzás, különösen most, hogy negyed fényben áll. Ha az érzéki és szerelemvágyó Vénusszal találkozik, akkor az élvezetből gyorsan függőség alakulhat ki, és a szerelemből mánia lesz.

A Vénusz mindenekelőtt a Bika jellegű oldalunkat fogja kiemelni, elkezdünk ráakaszkodni valakire, birtokolni szeretnénk őt. Állandóan az lesz az érzésünk, hogy mi mindig rosszul járunk, és egyre többet akarunk majd. Társunk teljes figyelmét követeljük. Egy szép délután nem lesz elég a szeretett emberrel, teljesen akarjuk. Féltékenyebbek leszünk, mint valaha. Semmit sem engedünk meg a másiknak, ezzel ellentétben annál többet akarunk majd magunknak.

Különösen ki vagyunk téve az olyan reklámajánlatoknak, mint a „kettőt fizet, hármat kap”, teljesen mindegy, hogy szükségünk van-e rá, vagy nincs, a fő, hogy több legyen belőle. Többet fogunk enni, többet fogunk inni, és felelőtlenebbül bánunk majd a tartalékainkkal. Hiszen csak egyszer élünk!

Ilyenkor gondoljuk át, hogy a drága beszerzések tényleg emelik-e életünk színvonalát? Lehet, hogy csak a lelkünkön támadt lyukat szeretnénk befoltozni? Lehet, hogy rövid ideig ez kielégít bennünket, de tartósan nem csillapítja a vágyunkat.

A Vénusz és a Jupiter félrevezet bennünket abban, hogy azt, ami hiányzik nekünk, anyagi dolgokkal kompenzáljunk.

Mire is van valójában szükségünk:

Semmi sem olyan nehéz, mint saját valódi szükségleteinket ezekben a napokban felismerni. Túl hangosan kényszerítenek bennünket arra, hogy olcsó dolgokat vásároljunk. Mivel az ajánlatok éppen most a legkedvezőbbek, mivel hagyjuk magunkat rábeszélni arra, hogy pont ezt a táskát, ezt a cipőt, ezt a telefont kell megvennünk.

Álljunk meg egy percre, figyeljünk egy kicsit önmagunkra, és kérdezzük meg önmagunktól, mi ad nekünk tényleges biztonságot? Barátaink, családunk, társunk, milyen értékek adnak tartást az életünkben? Hol tudjuk tisztán, ártatlanul, elfogulatlanul a pillanatot élvezni, önmagunkat adva, szeretteink körében, egy étteremben a barátainkkal vagy otthon egy kedvenc könyvünkkel.

Nincs sokra szükségünk ahhoz, hogy a boldogság pillanatait elérjük, mindjárt itt és most. Ezekből a pillanatokból soha sem lehet elég. Az anyagi feleslegről, melyet gyakran összetévesztünk a boldogsággal és a megelégedettséggel, könnyen lemondhatunk.

Ez az Újhold érzékennyé tesz bennünket a szükségletek iránt. Szembesít a mohóságunkkal és azzal, hogy mennyire függővé tudunk válni az anyagi igazolással szemben.

Ez a lecke: megismerni, hogy minden, ami tényleg számít, könnyen megszerezhető.

Milyen jó, hogy most az égen a Szaturnusz szemben áll a Jupiterrel. A távolságtartás, a visszatartás és a korlátozás bolygója segíthet nekünk. Korrigál bennünket, ha túlzásokba esünk. Csak az a fontos, hogy készen legyünk bölcs tanácsait elfogadni. A Szaturnusz gyakran a szigorú, zord ember formájában jelenik meg, amely látszólag mindent megtagad tőlünk. Lehet, hogy olyan helyzetekbe kerülünk, melyekben azt gondoljuk, hogy bármi könnyen jött, könnyen megy. Vagy azt gondoljuk majd, hogy mások sokkal jobban járnak, mint mi.

Éppen most kell majd arra emlékezzünk, hogy a boldogságuk nem függhet attól, hogy valami a birtokunkban van vagy nincs. A boldogságunk nem függhet attól, hogy mit engedhetünk meg magunknak.

A boldogság minden pillanatban jelen van, a virágok illatában, egy ember mosolyában, a csillagok sziporkázásában. Megnyílik nekünk, ha a világot a szeretet és a bizalom szemével nézzük, és nem a bizalmatlanságéval.

Kezdjük el mindjárt azzal, hogy úgy nézzük az életünket, mint a legjobb dolgot, úgy, ahogy éppen van. Tekintsünk arra, amit már most sajátunknak tekinthetünk, legyünk büszkék arra, ami már a mienk, és örüljünk annak, ami pontosan most történik velünk.

Örüljünk annak, amit látunk, amit hallunk, amit érzünk, amit ízlelünk. Vegyük észre, hogy ez több lehet, mint amit a világ összes anyagi értéke ígérni tudna.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top