Áfonyás és pisztáciás keksz fehér csokiba mártva
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor Só 6 evőkanál cukor 2 tojás 1 evőkanál olaj 10 dkg szárított áfonya 20 dkg pisztácia 15 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
1, Keverjük össze a lisztet, sütőport és sót egy nagy tálban.
2, Egy másik edényben keverjük össze a tojást, cukrot és olajat.
3, A lisztes keverékhez adjuk hozzá a tojásosat, és addig dolgozzunk vele, míg szép csomómentes tésztát nem kapunk.
4, Adjuk a tésztához az áfonyát és a pisztáciát.
5, Négyzet alakú tepsibe tegyünk sütőpapírt, és öntsük rá a tésztát, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig süssük.
6, A kész süteményt, miután kihűlt vágjuk kétujjnyi széles szeletekre, majd további 10 percen át süssük őket ropogós aranybarnára.
7, A fehér csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a kekszek egyik végét mártsuk a csokoládéba. Végül félre téve hagyjuk megdermedni.
Áfonyás-pisztáciás fehér csoki szeletek
Hozzávalók:
40 dkg apróra vágott fehér csokoládé 15 dkg aszalt áfonya 25 dkg pisztácia
Elkészítés:
1, Forró víz felett olvasszuk fel a csokoládét.
2, Keverjük bele az áfonyát és a pisztáciát
3, Öntsük a csokoládét egy sütőpapírral bélelt sütő lemezre, vagy sima felületre és simítsuk ki.
4, Hagyjuk teljesen kihűlni a hűtőben.
5, Darabokra törve kínáljuk.
Csokis-pisztáciás keksz
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt 5 dkg kakaópor 1 sütőpor Só 6 evőkanál cukor 2 tojás 2 evőkanál olívaolaj 10 dkg pisztácia 10 dkg csokoládé reszelve
Elkészítés:
1, a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót keverjük össze egy tálban
2, egy másik edényben keverjük össze a tojást, cukrot és az olajat.
3, a tésztához adjuk a cukros keveréket, valamint a pisztáciát és a csokoládét
4, sütőpapírra tegyük a tésztát és süssük 30 percen keresztül 175 fokra előmelegített sütőben.
5. a sütőből kivéve, vágjuk a tésztát ujjnyi szeletekre, majd további 10 percig süssük a kekszeket 165 fokon a sütőben.
Csokoládés sajttorta
Hozzávalók:
8 dkg graham keksz morzsa 1 evőkanál kakaópor1 evőkanál cukor 2 evőkanál vaj 10 dkg felaprított étcsokoládé 2 evőkanál tejszín 25 dkg krémsajt 10 dkg cukor 1 tojás 1 teáskanál vanília-kivonat
Elkészítés:
1, Keverjük össze a graham keksz morzsákat a kakaóporral, cukorral és a megolvasztott vajjal.
2, A keveréket simítsuk bele egy mini (10 cm átmérőjű) tortaformába.
3, Olvasszuk fel a csokoládét és keverjük el a tejszínnel, krémsajttal.
4, Verjük fel a tojást és adjuk hozzá a vanília-kivonatot, majd ezt is adjuk a csokihoz.
5, A csokis masszát öntsük a kekszes alapra.
6, Előmelegített sütőben, 165 fokon körülbelül 45-60 percen át süssük.
Eper puding
Hozzávalók:
1 csésze eper - pépesítve 2 evőkanál cukor – kevésbé édes szájúak el is hagyhatják 1 mokkás kanál vanília kivonat 3 tojásfehérje
Elkészítés:
1, keverjük össze az eper pürét, cukrot és vaníliát
2, verjük fel a tojásfehérjét és keverjük össze az eperrel
3, öntsük ki kicsi, hőálló tálkákba
4, 175 fokra előmelegített sütőben süssük míg aranyos nem lesz a teteje – kb. 12 perc
Rebarbara muffin
Hozzávalók:
15 dkg barna cukor 1 dl juharszirup 1 dl vaníliás joghurt 1 érett banán 1 dl olvasztott vaj 1 tojás 20 dkg liszt 15 dkg teljes kiörlésű liszt 1 zacskó sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna ¼ teáskanál zöld kardamom Só 30 dkg rebarbara összevágva
Elkészítés:
1, keverjük össze a barna cukrot, juharszirupot, joghurtot, összetört banánt, vajat, tojást egy tálban, majd hagyjuk állni 10 percig.
2, egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kardamomot és sót. Majd adjuk a cukros keverékhez.
3, kanalazzuk a tésztát egy kiolajozott muffin sütőbe
4, 190 fokra előmelegített sütőben süssük körülbelül 20 percen keresztül.